Trump véleménye ellenére a vagyonkezelők még több bitcoint vásárolnak

-

Donald Trump, az USA elnöke ismert arról, hogy nem rajong a bitcoinért és a kriptopénzekért. Kínával és Dél-Koreával szemben Trump nem tervezi a digitális valuták szabályozási keretrendszerének megalkotását annak ellenére, hogy egyre népszerűbbek a kriptovaluták, mint biztosítékok.
Azonban Trump számára nem csak egyszerűen ellenszenves a bitcoin. John Bolton, Trump korábbi tanácsadója és az Egyesült Államok korábbi ENSZ-nagykövete felfedte, hogy Trump a bitcoin után „eredt volna”. Azaz minden olyan cégre lecsapott volna, amely ezzel foglalkozik.

Steven Mnuchin pénzügyminiszter felelt volna ezért, akit Trump azzal bízott meg, hogy ellenőrizze a bitcoin és egyéb kriptovaluták kereskedését, befektetéseit és tranzakcióit.

 „a bitcoin után eredni”

A “The Room Where it Happened,” (A szoba, ahol történt) című könyvben Bolton leírja, hogy mit tapasztalt Trump elnöksége alatt. A fejezetek azt tárgyalják hogyan zajlottak bizonyos politikai és gazdasági döntések a Fehér Házban.
Bolton szerint a bitcoinról szóló tárgyalásra 2018-ban került sor Mnuchin és Trump között. Trump azt kérte, hogy „ne legyen kereskedelmi közvetítő” és „csalás miatt eredjen a bitcoin után.”
Trump elnöksége egyelőre nem lépett fel az amerikai bitcoinkereskedés ellen, de szigorú ügyfél-azonosítási törvényeket vezettek be a tokenkibocsátásokba való befektetések esetén.
2020 elején az amerikai kormány új irányelveket vezetett be a kriptoprojektek számára, amellyel arra a 2019-es döntésre építettek, hogy a bitcoin és ethereum ugyanolyan árucikknek számít, mint a cukor vagy a rizs.
Mnuchin februárban beszélt a bitcoinról:

 „Meg akarunk bizonyosodni arról, hogy a technológia tovább fejlődik, de biztosítani akarjuk, hogy a kriptopénzeket ne úgy használják, mint a régi titkos svájci bankszámlákat.”

A kiszivárgott fejezetek ellenére elképzelhető, hogy Bolton könyve meg sem jelenhet. Az USA Igazságügyi Minisztériuma (DOJ) pert indított a könyv ellen, hogy megállítsa a június 23-ai kiadást, arra hivatkozva, hogy „titkosított anyagokat” tartalmazhat.

Veszélyes lehet a Fed pénznyomtatása

Míg Trump lecsapott volna a kriptokereskedésre, az adatok azt mutatják, hogy az intézmények és az akkreditált befektetők egyfajta biztosítékként tekintenek a bitcoinra.
A hihetetlen mértékű pénznyomtatás, a kamatmentes hitelek és a több millió dollár értékű mennyiségi lazítás a Fed által, nem túl kecsegtető egyes befektetők számára. Ilyen például Paul Tudor Jones, a milliárdos Tudor Investments vagyonalap kezelője.
Raoul Pal, a Real Vision Group vezérigazgatója szerint a kötvények hozama arra utal, hogy a hagyományos piacok a „fizetésképtelenség” stádiumában vannak:


Lehet, hogy Jerome Powell, a Fed elnöke megmentette az amerikai részvénypiacokat a mennyiségi lazításokkal, de ez valószínűleg csak átmeneti hatás.
Ezt csak azért lépték meg, hogy elkerüljék a 2018-as gazdasági világválság megismétlődését, amely pánikot és gazdasági depressziót okozott a világ számára.
Azonban vannak, akik már áttértek a bitcoinra. A Grayscale egy kriptopénzekre kihegyezett befektetési cég, amely bitcoin- és etheralapú eszközöket biztosít a befektetők számára. Elmondásuk szerint 2020-ban befektetőik 88%-át intézményi alapok tették ki.

Az intézmények az ethereum után ugranak

A Grayscale termékei hatalmas árréssel mozognak. A cég ETHE kínálatát, amely mögött részvényenként 0,1 ETH van, több mint 750%-os árréssel kereskedték a hónap során, tehát a befektetők hétszer annyit fizettek ezért, mint az ethereum jelenlegi piaci értéke.
A 2,46 billió dolláros Fidelity Investment vagyonkezelő májusban elmondta, hogy az amerikai cégek több mint 30%-a már befektetett valamelyik nagyobb kriptopénzbe többségük pedig gondolkodik rajta.
A bitcoin értéke április óta 9200-9800 dollár között mozog, ezzel meglehetősen stabilnak bizonyult. Az árfolyamot Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója is kommentálta a Twitteren:

 „Amire számítottunk: a kriptopénzek elterjedtek és egyre jobban a tőzsdékre fognak hasonlítani. Ami történt: a világ megkergült és a tőzsdék egyre jobban a kriptopénzekre hasonlítanak.”

Olvastad már? A bitcoin realizált kapitalizációja újabb rekordokat döntöget

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!