Gavin Andresen elismerte, hogy szerinte nem Craig Wright áll Nakamoto mögött

-

Gavin Andresen egy nemrég megjelent tanúvallomás szerint kétségbe vonta, hogy Craig Wright lenne Satoshi Nakamoto.

Egy nemrég közzétett tanúvallomásban az olvasható, miszerint Gavin Andresen most már nem biztos abban, hogy Craig Wright lenne a Bitcoin-alkotó Satoshi Nakamoto.

A vallomások során, amelyek Craig Wright által benyújtott Kleiman-üggyel kapcsolatosak, Andresennek feltették a kérdést, vajon ő úgy véli-e, hogy Wright lenne Satoshi.

Andresen azt mondta, ő kezdetben azt hitte, Wright a bitcoin megalkotója. Később azonban úgy érezte – az ő szavaival élve – félrevezették.

Andresen elmondta, miszerint lehettek olyan pontok, ahol becsaphatták őt. Például valaki lekapcsolta az általa használt szoftvert vagy a neki leszállított laptop nem volt vadonatúj, és valaki valamilyen módon hozzáférhetett.

Szintén megvezették őt. Mint mondta, a neki bemutatott bizonyítékok merőben eltértek azoktól, mint amelyeket később a világ számára kitártak.

A vallomásban később azt mondta, hogy szerinte soha többé nem kommunikált a Bitcoin alapítójával, azon túl, hogy 2010 és 2011 között ímélben folytatott beszélgetést Satoshival.

A Kleiman-Wright-esetet és annak a bitcoin jövőjére gyakorolt hatását folyamatosan figyelemmel követte az ágazat. Az ügyvédek már májusban további bizonyítékokat mutattak be Kleiman tulajdonairól Wright ellen.

Mark Karples, a Mt. Gox volt vezérigazgatója nemrég kijelentette, hogy Wright „vagy tolvaj vagy csaló”. Wright szintén megpróbálta beperelni a Bitcoin Foundation-alapító Roger Vert, amiért az hasonló kijelentéseket tett ellene még 2019-ben.

A vallomásban Andresen kifejtette:

„Kétségeim vannak– Sok-sok kétség van a fejemben, azokról a részekről– azokról a dolgokról, amelyeket Craig mondott nekem, hogy melyek igazak és melyek nem.”

Olvastad már? Szerezz 25 dollárt – ajándék a Kriptoworld és az OKEx csapatától

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Web Summit
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!