Rekord alacsony szinten az amerikai jelzálogkamatok

-

Bár az alacsony kamatlábak az ingatlanpiac helyreállításának céljából váltak elérhetővé a koronavírus okozta rendkívül nehéz helyzetben, mégis van néhány korlátja a dolognak.
Az alacsony jelzálogkamatok idén immár negyedszer érték el minden idők legalacsonyabb értékét.
Ezek mellett az alacsony díjak mellett azonban jelentős a növekedés kockázata, és az amerikaiak így valószínűleg nem akarnak majd túl sokat várni.

A 30 éves fix kamatlábú jelzálog az elmúlt héten 3,13% volt, amely nyolc bázisponttal kevesebb, mint az előző héten. Az azelőtti legalacsonyabb szint május végén 13,5% volt. Egy évvel ezelőtt a 30 éves lakáshitel pedig átlagosan 3,84% kamattal rendelkezett.

A 15 éves fix kamatlábú jelzálog négy bázisponttal csökkent, 2,58%-os átlagos kamatlábra.

Az 5 éves hibrid jelzálog, amelynek állítható kamatlába az államkincstár által indexelt, egy bázisponttal 3,09%-ra esett vissza.

Hogyan befolyásolja ez az ingatlanpiacot?

A jelzálogkamatok rekord alacsony szintet értek el az inflációs nyomás csökkenésének következtében. Könnyen akár újra meg is kezdhetik a növekedést, főleg, ha értékelhető megoldásokra és vírusmegelőzési intézkedésekre kerül sor.
Ebből kifolyólag a jelzálogpiac jelenleg egy fordulópontban helyezkedik el, és minden attól függ, hogy mennyire lesz sikeres a COVID-19 elleni küzdelem.
Ha azonban ismét elterjednének a világjárvány folytatódásáról szóló hírek, akkor az valószínűleg az árak ismételt csökkenését jelentené. Újabb rekordoknak lennénk tanúi.
Az árak emelkedése problémákat okozhat a szélesebb ingatlanpiac számára. A vásárlók igyekeznek kihasználni az olcsó finanszírozást, és lakáshitelt, ingatlanhitelt igényelnek. Bizonyítani lehet azt is, hogy a kiesett kereslethez kapcsolódó alacsony árak a teljes ingatlanpiac jelentős fellendüléséhez vezetnek.
Az áremelkedés tehát megakadályozná az ingatlanpiac képességét a helyreállításra. Ez azonban nem az egyetlen kihívás, amellyel a piacnak szembe kell néznie.
Nagyon kevés eladó ingatlan esetén viszonylag alacsony a felső határa annak, hogy mekkora lehet az értékesítési aktivitás.

Befejezés

A kamatlábak világszerte soha nem látott alacsony szinteket értek el. Az amerikaiak valószínűleg nem akarják megvárni azok rögzítését, és ki akarják majd használni az olcsó jelzálogokat.
Ha azonban a világjárvány továbbra is folytatódik, akkor még alacsonyabb szintekre kell számítani.
Ezzel szemben növekedésük az ingatlanpiac sikerét akadályozná.

Olvastad már? Pénteken 930 millió dollárnyi bitcoin opciós ügylet fog lejárni – ideje aggódni?

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!