Peter Schiff a bitcoin árfolyamának a bedőlésére figyelmeztet

-

Az ismert közgazdász, és hírhedt bitcoin-kritikus Peter Schiff szerint a tőzsdefelügyelet olyan szigorú szabályozást vezet majd be a kriptoiparra, hogy a bitcoin tranzakciós díjai az égbe szöknek majd.

Ezzel párhuzamosan alaposa csorbát szenved az egyik legfőbb felhasználási módja, így pedig az árfolyama is mélyrepülésbe kezd majd.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Schiff a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait, amelyek alapján a Gary Gensler vezette SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet hamarosan sokkal szigorúbb szabályozást vezethet be, ez pedig jelentős hatással járhat a bitcoinra.

„Az a gyanúm, hogy Gensler hamarosan olyan szigorú szabályokat fog bevezetni a kriptoipar számára, hogy a bitcoin-tranzakciók költsége jelentős mértékben meg fog emelkedni ezek hatására. Ezzel aláássa a hálózat legfőbb felhasználási célját, és nagy áresést idéz majd elő.”

Schiff érvelése azon alapul, hogy a tőzsdefelügyelet nagy valószínűséggel a jelenleginél is szigorúbb szabályozást akar a kriptoipar számára.

Szerinte ezek a szigorítások megdrágítják majd a tranzakciókat, és így nem lesz értelme használni a hálózatot.

Schiff viszont nem veszi figyelembe a tényt, hogy a bitcoin-tranzakciók költsége kizárólag a hálózat leterheltségétől függ, semmilyen külső szabályozás vagy törvény nincsen rá hatással, ellentétben a többi kriptopénzzel, amelyeket cégek bocsátanak ki, amelyeket le lehet állítani, a kriptopénzeikkel együtt.

Schiff szerint máshogyan is lehet értelmezni Gensler legutóbbi lépését, amellyel engedélyezték a spot piaci bitcoin ETF-ek elindulását az USA-ban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A közgazdász úgy véli, hogy ez után a hatóság erre hivatkozva a mostaninál lényegesen szigorúbb szabályozást vezethet be a kriptopénzek és a kriptoipar számára.

Ahogyan viszont sokan rávilágítanak, Gensler álláspontja szerint a bitcoin valójában árucikk, nem pedig értékpapír.

Gensler számára elég nehéz lenne a szabályozás, ha a bitcoint értékpapírnak tekintenék, Schiff szerint viszont az új szabályok vélhetően inkább a pénzmosás megelőzésére fókuszálnának, nem pedig az értékpapírok jellegzetességeire.

Ráadásul a bitcoinnak nincsen kibocsátója, nincs mögötte cég, a rendszer egy decentralizált hálózat, amelyet semmilyen kormány vagy hivatal nem tud kontrollálni, bármilyen törvényt is hoznak.

Peter Schiff

Schiff folyamatosan kritizálja a bitcoint, megkérdőjelezve a hasznosságát.

Nemrégiben azzal került a viták középpontjába, hogy drágának és bonyolultnak nevezte a bitcoinvásárlást, és elmondta, hogy a letétkezelést végző harmadik felek beiktatása a képletbe ellentétes az egész kriptofilozófia alapvető elképzeléseivel.

Ahogyan viszont felhívták rá a figyelmét, a bitcoin tényleges megvásárlása rendkívül egyszerű, a bonyolult papírmunka és a letétkezelés az úgynevezett papír-bitcoinhoz kell, amely nem valódi bitcoin, csak egy bejegyzés egy befektetés számlán, amelyet a kibocsátó cég bármikor leállíthat, vagy az állam elkobozhatja, ellentétben a valódi bitcoinnal.

Schiff szerint a bitcoin ETF-be irányított pénz egy része már eleve a kriptoiparból jön, a Grayscale bitcoin alapjára utalva, és elmondta, ez olyan, mint egy süllyedő hajón átrendezni az üléseket.

Azt is folyamatosan vitatja, hogy a bitcoin az aranyhoz hasonlóan értéktárolóként tudna működni, vagy, hogy lenne valódi felhasználási módja a valódi világban.


Olvastad már? Az Ethereum és a Solana – Ez várható 2024-ben

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!