A thaiföldi tőzsdefelügyelet nem engedélyezte a bitcoin ETF indulását

-

A távol-keleti országban a helyi tőzsdefelügyelet, a SEC nem engedélyezte, hogy spot piaci bitcoin ETF-et indítsanak a helyi pénzintézetek.

A hatóság elmondta, hogy egyelőre nem szerepel a terveik között, hogy ilyen engedélyt adjanak ki.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A helyi sajtóban megjelent híradások alapján a hatóság elsődlegesen azzal indokolta a döntést, hogy Thaiföldön nem létezik jogi keretrendszer a kriptoeszközök számára, nincsen törvény, amely szabályozná őket.

Emiatt pedig sem a kibocsátás, sem pedig a kereskedelem nem történhet meg, ha nincs törvényi háttér ehhez.

Egy spot piaci bitcoin ETF lehetőséget adna a befektetők számára, hogy bitcoint vásároljanak az ETF-et kibocsátó pénzintézetek, befektetési alapok közreműködésével, mégpedig úgy, hogy a hagyományos értékpapírtőzsdén keresztül hajtják végre az ügyleteket, a hatóságok felügyeletével.

A SEC viszont úgy nyilatkozott, hogy törvényi háttér nélkül egyelőre nincs létjogosultsága az ilyen termékeknek az országban.

A thai hatóságok döntése annak ellenére született meg, hogy a világ kriptoközösségének nagy örömére az USA-ban pont a múlt héten indult el több ilyen tőzsdei termék is.

Január 10-én az amerikai tőzsdefelügyelet 11 cég számára engedélyezte, hogy elindítsák a saját spot bitcoin ETF termékét.

Az egyik vállalat ráadásul a világ legnagyobb eszközkezelője, a BlackRock.

A thai hatóságok rávilágítottak, hogy bár az országban szintén született ilyen beadvány, és kérvényezték náluk egy hasonló ETF elindítását, ezt nem engedélyezhetik, mivel hiányzik hozzá a megfelelő jogszabályi háttér.

„A SEC figyelemmel kíséri a világ többi részén történő fejlődést, és tisztában vagyunk az amerikai ETF-ek elindulásának a jelentőségével. Thaiföldön viszont jelenleg nincsen olyan jogszabály, amely lehetővé tenné, hogy nálunk is elinduljon egy ilyen spot bitcoin ETF.”

A hatóság azt is leszögezte, hogy bár hagyományos ETF nem áll a befektetők rendelkezésére, aki szeretne, az országban engedéllyel működő kriptotőzsdéken keresztül vásárolhat különböző digitális eszközöket, ahol ezekkel aztán kereskedhetnek is.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Emellett az értékpapírokat kibocsátó vállalatok külföldi eredetű befektetési termékeket is ajánlhatnak az ügyfeleiknek, amennyiben ezek a termékek megfelelnek a helyi jogszabályi elvárásoknak, ugyanúgy, mint a helyi kibocsátású termékek.

A hatóság egyértelművé tette, hogy közelről figyelik a területet, és azon dolgoznak, hogy működőképes jogi keretrendszert tudjanak kidolgozni a digitális eszközökön alapuló ETF-ek számára a jövőben.


Olvastad már? Egyiptom saját digitális valutát akar

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!