Óvakodjunk a „spekulatív” BTC-től, erre figyelmeztet Gensler

-

A Bloombergnek nemrégiben adott őszinte beszélgetésében Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke kifejtette a kriptovaluták, nevezetesen a Bitcoin és az Ethereum volatilitásával kapcsolatos aggodalmait.

Ugyanerről szólva Gensler kiemelte,

„Ez egy erősen spekulatív eszközosztály””.

A megjegyzés felvázolta a hullámvasútszerű árfolyam-ingadozásokat, és rávilágított a SEC álláspontjára is ebben a dinamikus környezetben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A fenyegető aggodalmak

A kriptopénz-befektetések megbízhatósága miatti növekvő aggodalmak közepette Gary Gensler közelmúltbeli figyelmeztetései időszerűnek bizonyultak.

A beszélgetés további részében kiemelte a kriptovaluták változékony pályáját is, különösen a Bitcoin (BTC) közelmúltbeli viharos útját említve.

Gensler megjegyezte,

„Elég csak a Bitcoin elmúlt néhány napban tapasztalt volatilitását megnézni””.

Emellett a Bitcoin mozgását egy hullámvasúthoz hasonlította, utalva arra, hogy az árak bármikor zuhanhatnak.

Ezzel felvázolta a kriptopénz-befektetések kockázatos jellegét, különösen azok számára, akik a stabil pénzügyi lehetőségeket részesítik előnyben.

Hogy mi a helyzet még?

Gensler a digitális eszközök alapvető stabilitására vonatkozó szondázó kérdései további releváns aggályokat vetettek fel az infrastruktúrájuk robusztusságával kapcsolatban.

„Mennyire szilárd az alapjuk? Tudod, ha felérsz a hegy tetejére. Hogyan áll az alatta lévő alap?”

Végezetül, az ismételt megkeresések ellenére, különösen az Ethereum szabályozási besorolását illetően, azt mondta, hogy ez attól függ,

„A tények és körülmények, hogy a befektetői közönség mások erőfeszítésein alapuló nyereségre számít-e”.


Olvastad már? FOMO riasztás – A jövő héten az altcoinok a mém érmék emelkedésére készülnek

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!