Az orosz kormány egyik hivatalnoka elmondta, hogy betiltják, a Facebookot, ha az USA úgy dönt, hogy blokkolja a cég Libra kriptovalutáját.

Putyin tanácsadója: kérdezzenek a libráról

Dmitrj Peszkov, Putyin különleges informatikai képviselője hivatalosan is megerősítette álláspontját a libráról és a Telegram saját kriptopénzéről a gramról.

Ha a libra vagy a gram szabályozások nélkül indul, akkor jelentősen emelkedik annak esélye, hogy blokkoljuk a Facebookot. 

Peszkov szerint Oroszország is megértené, hogy mit jelentene, ha az USA betiltaná a librát a Facebook eddigi ügyei miatt.

Az amerikai kormány már több hónapja faggatja a cég igazgatóit, köztük Mark Zuckerberg vezérigazgatót is a digitális valuta lehetséges hatásairól.

„Ez nem az orosz kormányon múlik, hanem az amerikain” – folytatta irónikus hangnemben

„Tehát a kérdéseikkel az amerikai kormányhoz kell majd fordulniuk, ha úgy döntenek, hogy betiltják a Facebookot és a Telegramot.” 

Oroszország ismét fenyegetőzik

Már korábban is próbálkoztak a Telegram betiltásával, de nem jártak sikerrel. Az üzenetküldő alkalmazás kriptopénze a gram alapos vizsgálat alatt van az SEC által.

A gram 1,7 milliárd dollárt gyűjtött össze egy 2018-as tokeneladás során, melyet privát befektetőknek tartottak. Az igazgatóság a hónap végére szerette volna kiosztani a tokeneket, de az SEC közbeszólt.

„Azt feltételezzük, hogy az alperes nem adott megfelelő tájékoztatást a befektetők részére a gramról és a Telegram üzleti tevékenységeiről, pénzügyi állapotáról, esetleges kockázatokról és működéséről, melyet az értékpapírtörvények megkövetelnek.” – írták egy akkori sajtóközleményben

A libra továbbra sem rendelkezik indulási dátummal, mindeközben a Facebook próbálja megnyugtatni a törvényhozókat terveivel kapcsolatban.

Franciaország a múlt hónap során bejelentette, hogy nem engedik meg egyetlen magáncég számára sem, hogy alternatív fiat valutát indítsanak. Emellett a libra számos támogatója is otthagyta a projektet.

A PayPal, a Visa és a MasterCard azzal érvelt, hogy egy fiat alternatíva támogatásával csorba eshet a hírnevükön.

Olvastad már? Az Opera böngésző az első, amely elérhetővé teszi a bitcoin-tranzakciókat.

A kriptopénzek támogatói is szkeptikusak. Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója úgy hiszi, a libra 2023 előtt nem fog elindulni.

Forrás: bitcoinist.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép napod! 🙂