A CryptoCompare szeptemberi jelentése megmutatta, hogy az alacsony értékelésű kriptotőzsdék népszerűsége továbbra is emelkedik.

A vezető tőzsdék és intézményi termékek kereskedelmi volumene több mint 31%-kal csökkent augusztus óta, az alacsony értékelésű tőzsdék viszont egyre magasabb forgalommal rendelkeznek.

Az ismert tőzsdék kezdik elveszteni uralmukat a piac felett

A CryptoCompare havi elemzései kitűnő rálátást adnak a kriptopiac jelenlegi állapotára. Az adatok alapján történő elemzés fontos eszköz lehet a kriptoszféra követéséhez, különösen egy instabil piac idején.

A cég megosztotta szeptemberi elemzését, amely megerősítette, hogy továbbra is az alacsony minőségű és értékelésű tőzsdén birtokolják a piac oroszlánrészét. Ez júliusban kezdődött és szeptemberig folytatódott, a vezető tőzsdék kezdik elveszteni uralmukat a piac felett.

A CryptoCompare Exchange értékelése osztályzatok alapján sorolja a tőzsdéket AA osztályzattól F-ig. Szeptemberben a D-E fokozatú tőzsdék birtokolták az összforgalom 71%-át.

Forrás: cryptocompare.com

Azonban a magas és alacsony értékelésű tőzsdék forgalma is esett. Az AA értékelésű tőzsdék forgalma 31,6 %-ot, az AA-B értékelésű tőzsdék forgalma összesítve 15%-ot. Az alacsony minősítésű C-F értékelésű tőzsdék forgalma 29,7 %-kal csökkent.

Forrás: cryptocompare.com
Nagyobb volumen az alacsony értékelésű tőzsdéken

Az alacsony értékelésű tőzsdék szeptemberi forgalmának emelkedése mögött részben a tranzakciók méretének növekedése áll.

A CryptoCompare észrevette, hogy az olyan tőzsdék, mint a Coinsbit, LBank és a P2PB2B hajtotta végre a legnagyobb értékű tranzakciókat a vezető tőzsdékhez képest, rendre átlag 8,7; 2,1; 1,2 bitcoinos értékekkel. Az is érdekes, hogy a D értékelésű Coinsbit tőzsdén 21,7-szer magasabb az átlagos cserék mérete, mint a Bitstampen, ami egy AA értékelésű tőzsde.

Forrás: cryptocompare.com

Azonban a jó értékelésű és szabályozott tőzsdéken több megrendelés zajlik, mint az alacsony értékelésű tőzsdéken. Augusztusban továbbra is a Liquid maradt a vezető váltó a napi volument tekintve, amely szeptemberben meglépte az 575 000-et.

Forrás: cryptocompare.com

Ugyan itt zajlik a legtöbb csere, mégis a legkisebb, átlag 0,038 bitcoin méretben. A Coinone tőzsdén naponta 13 900 ügylet zajlik sokkal magasabb, 0,12 bitcoinos átlagmérettel.

Az olyan tőzsdék forgalma 53,4%-ot esett augusztus óta, amelyek a bányászatért járó tranzakciós költséget visszatérítik a felhasználók felé a tőzsde saját coinjában.

Azonban továbbra is a piac 32%-át teszik ki, míg a hagyommányos tőzsdék 66%-ot.

Forrás: cryptocompare.com

A szeptember viharos hónap volt a kriptopiac számára: a bitcoin és egyéb kriptovaluták árfolyamának bizonytalansága a forgalmakon is meglátszódott. A fiat párokkal rendelkező tőzsdék forgalma 17,83% esett augusztus óta, amikor még sokkal jobb kilátásai voltak a kriptopiacnak.

Forrás: cryptocompare.com

A kripto-kripto közötti kereskedelem forgalma még nagyobbat esett, 28.57%-ot.

Forrás: cryptoslate.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂