Orosz szolgáltatást támadott meg az Anonymous

-

Az Anonymous kollektívához kapcsolódó hackercsoport állítólag megtámadta a népszerű orosz Qiwi fizetési szolgáltatót.
A Network Battalion 65 a közösségi médiában jelentette be, hogy sikerült hozzáférnie a platform adatbázisaihoz – ezt az állítást a vállalat tagadta.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Anonymous decentralizált hacktivista kollektívához kapcsolódó Network Battalion 65 (NB65) csoport hackerei egy nemrég közzétett tweetben felfedték, hogy feltörték a Qiwi-t, amely az Orosz Föderáció és a posztszovjet térség más országainak egyik fő fizetési és pénzügyi szolgáltatója.
A @xxNB65 Twitter-fiók által közzétett üzenet megjegyzi, hogy a csoport, amelyhez a Qiwi fizetési rendszer, a Qiwi Bank, a Contact pénzátutalási rendszer és más platformok tartoznak, a legelterjedtebb fizetési alkalmazást is kínálja Oroszországban – ez volt a fő oka annak, hogy célba vették.
A támadás feltételezett elkövetői azt állítják, hogy egy zsarolóprogrammal titkosították a Qiwi hálózatait.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Az NB65 azt is állítja, hogy a vállalat mintegy 12,5 millió ügyfelének hitelkártyaadatai, valamint mintegy 30 millió tranzakció adatainak birtokában van.

„A 3 napos szerződéses időszak lejárta után minden nap 1 millió feljegyzést hozunk nyilvánosságra. Valószínűleg hamarosan kapcsolatba kell lépnie velünk, ha azt akarja, hogy a vállalkozása túlélje” – figyelmeztettek a hackerek, hozzátéve, hogy ha van valaki, akit hibáztatni lehet a helyzetért, az Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Moszkva február végén katonai támadást indított a szomszédos Ukrajna ellen, az Anonymous pedig válaszul az orosz internetes tér megzavarására esküdött fel.
A csoport azóta célba vette a Kreml, az Állami Duma és a védelmi minisztérium honlapjait, megtámadta az orosz tévécsatornákat, és több millió e-mailt tett közzé. Márciusban a kollektíva közölte, hogy 28 GB Bank of Russia dokumentumot tett közzé.

Az NB65 tweet szerzői megjegyzik, hogy a Qiwi egy nemrég kiadott sajtóközleményében azt mondta, hogy az orosz pénzügyi rendszert célzó szankciók nem befolyásolták az üzletmenetét.
Az Anonymous támadásának hírét követően a Tass idézte a Qiwi-t, amely azt állította, hogy a fizetési szolgáltatásai normálisan működnek, és kitartott amellett, hogy ügyfelei személyes adatai biztonságban vannak.

Olvastad már? Jobb kereskedés, jobb élet – ezzel a szlogennel hódít a Bitget kriptotőzsde

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!