Nyilvánosságra került, hogy milyen sok befektetési cég vásárolt Bitcoin ETF-et

-

Tegnap lejárt a határidő azoknak a befektetési cégeknek, amelyek több mint 100 millió dollár értékű Bitcoin ETF-et kezelnek, hogy nyilatkozzanak a birtokolt mennyiségről.

Az adatok azt mutatják, hogy ezek az újonnan bevezetett ETF-termékek jelentős érdeklődést keltenek az intézményi szereplők körében, és van olyan cég, amely 2 milliárd dollár értékben vásárol ilyen értékpapírt saját részre.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az első negyedév végére az intézményi befektetők kezében van a Bitcoin ETF-ek 20%-a

A Fintel összegzett adatai szerint több mint 1500 befektetési cég összesen körülbelül 10,6 milliárd dollár értékű részesedést jelentett be ezekben a termékekben.

Ezek csupán azok a cégek, amelyeknek több, mint 100 millió dollárnyi Bitcoin ETF van a birtokukban, akik ennél kevesebbet tartanak, azoknak nem kell azt bejelenteniük.

A tíz spot Bitcoin ETF közül a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), a BlackRock iShares Bitcoin Trust (IBIT), a Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) és az ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) számítanak a professzionális befektetők kedvenceinek.

A befektetési alapok közül a Millennium Management vezeti a mezőnyt 1,97 milliárd dollár értékű Bitcoin ETF-fel, a SEC-hez nemrégiben benyújtott negyedéves jelentésük szerint.

bitcoin etf
Forrás: X

A befektetési portfóliójuk 844 millió dollár értékű iShares Bitcoin Trust (IBIT), 800 millió dollár feletti Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC), körülbelül 202 millió dollár Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), valamint közel 45 millió dollár ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) és Bitwise Bitcoin ETF Trust (BITB) részvényt tartalmaz.

A jelentésből az is kiderül, hogy ezek a befektetések csak a Millennium összesen 64 milliárd dolláros vagyonának csak a 3%-át teszik ki.

A Millennium után a sorban következő nagy tulajdonosok a Susquehanna International Group 1,1 milliárd dollár, a Bracebridge Capital 404 millió dollár, a Boothbay Fund Management 303 millió dollár és a Morgan Stanley 251 millió dollár értékű Bitcoin ETF kezelésével.

Történelmi eredményeket ért el a Bitcoin ETF

A Bitwise CIO-ja, Matt Hougan szerint a Bitcoin ETF-ekbe való befektetés a jelek szertint ismét lendületet vehet.

Az intézményi tulajdonlás jelenlegi szintje példa nélküli egy új ETF esetében, hiszen hagyományosan a legtöbb ETF a kezdeti hónapokban minimális részvételt tapasztal a nagybefektetők irányából.

Például az arany ETF 2004 végén történt bevezetését óriási sikernek tartották, és az első öt napban több mint 1 milliárd dollárt gyűjtött össze.

Azonban még az első negyedéves jelentés nyilvánossára hozásakor is csak 95 professzionális cég tartott pozíciót az arany ETF-ben.

Összehasonlításképpen a Bitcoin ETF-ek történelmi mértékű emelkedést tapasztalnak az intézményi befektetők bevonása tekintetében.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A kisbefektetőknél van a legnagyobb részesedés

Míg a professzionális befektetők jelenleg a becslések szerint a teljes Bitcoin ETF-vagyon 20%-át birtokolják, a kisbefektetők továbbra is uralják a piacot.

Hougan azonban megjegyezte, hogy ezek a korai intézményi vásárlások csak a jéghegy csúcsát jelenthetik, ahogyan az intézményi érdeklődés egyre növekszik.

„A legutóbbi nyilatkozatokban látott számok szinte csak előlegnek számítanak. A Hightower Advisors például ma 68 millió dollárt fektethet be bitcoin ETF-ekbe, ami nagyszerű, de ez csak a vagyonuk 0,05%-a. Ha a fent vázolt mintát követik, ez az arány idővel növekedni fog. És hogy kontextusba helyezzük, ha a portfóliójuk 1%-a Bitcoinra fordított összeg lenne, ez 1,2 milliárd dollárnak felelne meg. És ez csak egyetlen egy cég. Ezt vessük össze, hogy hány professzionális befektető van a piacon, és máris érthető, hogy miért ilyen nagy a lelkesedés.”

Olvastad már? A 100 ezer dolláros bitcoin-árfolyamhoz kisebb alapkamat kellene

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

4 kriptoprojektet nevezett meg szakértő, amelyek idén nyáron nagy hozamot hozhatnak

Vendégjegyzés A bikafutás és az altcoin-szezon a láthatáron van, a piaci feltételek stabilak, az altcoinok pedig potenciálisan robbanásszerű növekedésre készülnek. Az iparági bennfentesek előrejelzése szerint bizonyos kriptoprojektek...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!