A Crypto.com és a TenX kriptokártyái újra használhatók. Az Egyesült Királyság szabályozói megengedték a Wirecardnak, hogy folytassa „szabályozott tevékenységét”.

A Wirecard által kibocsátott Crypto.com és TenX által terjesztett kriptokártyák újra működőképesek, miután a brit FCA szabályozótestület megadta a szükséges engedélyeket.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Június 29-én a felügyelet újra engedélyezte a Wirecard Card Solution, vagyis a nagy bajjal küzdő német Wirecard AG newcastle-i leányvállalatának szabályozott keretek között történő működését.

Az FCA korábban június 26-án vonta meg az engedélyeket, közvetlenül az után, hogy a Wirecard AG 2 milliárd dollárnyi készpénzzel nem tudott elszámolni.

A vonatkozó korlátozások feloldására június 30-án, hajnali 2:01 órakor került sor, ami azt jelenti, hogy a Wirecard által kibocsátott összes kártya újra működőképessé vált. A szabályozó kiemelte, hogy továbbra is van néhány követelmény, amelyet a Wirecardnak teljesítenie kell.

A hírt azóta a Crypto.com és a TenX is megerősítette, akik szintén kijelentették, hogy a kártyák már használhatók.

Nagy bajban aWirecard

A botrány június 18-án kezdődött, amikor az EY könyvvizsgáló cég nem tudta megerősíteni 2,1 milliárd dollárnyi készpénz létezését.

Ahogy arról korábban a Financial Times is beszámolt, a Wirecard dubaji és dublini csapata állítólag közel 10 évig vezette félre az EY-t azzal a szándékkal, hogy „csalárd módon növeljék a Wirecard leányvállalatainak értékesítését és profitjait”.

Június 25-én a bajba jutott cég fizetésképtelenségi eljárás megindítására nyújtott be kérelmet, amely kvázi a csőd első lépése.

A Wirecard részvényesei időközben eljárást indítottak az EY ellen, amiért az elmúlt években hanyag módon végezték a cég auditálását.

Markus Braunt, a Wirecard volt vezérigazgatóját Münchenben letartóztatták, miután a társaság egyenleteinek téves feltüntetésével vádolták meg.

Olvastad már? Az XRP-re majdnem 1000 napja csak jelentős gyengülés jellemző

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép estétek! 🙂