A Rich Dad Poor Dad szerzője is a bitcoint élteti: „a Fed halott”

-

Sok befektető tart attól, hogy beszálljon a bitcoinba. Azt mondják, hogy bonyolult a kriptopénzek birtoklása, a bitcoin a bűnözők számára való stb…
Azonban egy prominens pénzügyi tanácsadó és vállalkozó szerint bölcs döntés a bitcoin, arany és ezüst birtoklása. Azt is megosztotta, hogy miért gondolja így.

ROBERT KIYOSAKI: Van már aranyad, ezüstöd és bitcoinod?

Robert „Rich Dad” Kiyosaki egy ameikai befektető és író, aki korábban kijelentette, hogy „a Fed halott.”
Ezt azzal indokolja, hogy egyre több a „zombi cég” és ezek hiteltartózása, amely jelenleg 900 milliárd dolláron áll. Kiyosaki szerint ez a szám jövőre átlépi az 1,6 billió dollárt, amely jelentős kockázatot jelenthet a Fed számára.


Hogy felvegyük a harcot a következő hitelválsággal és pénznyomtatással, Kiyosaki receptre felírta a bitcoint, aranyat és ezüstöt, mint megoldást. Az elmúlt hónapok során többször is felhozta ezeket a valutákat több millió követője számára.
A „Rich Dad Poor Dad” szerzője szerint ezek az eszközök „valódi pénzt” jelentenek, míg a Fed által nyomtatott fiat „hamis pénz.”
Kiyosaki nem csak szavakkal támogatja a bitcoint, árfolyambecslése is van a kriptopénz számára.
Májusban azt írta, hogy az elkövetkezendő három év során a bitcoin értéke a 75.000 dollárt is elérheti és a két nemesfém is jól fog szerepelni.

Jól teljesít az arany – a bitcoin is követheti

Kiyosaki kommentárja a gazdaságról, az aranyról és a bitcoinról pont akkor jelent meg, amikor kezd nagyon jól teljesíteni a nemesfém.
A cikk írásakor 1770 dolláron áll az arany árfolyama, amely 15%-kal magasabb, mint 2020 elején. Emellett ez egy új csúcs a dollárral szemben. Legutóbb a 2018-as karácsonyi válság során volt ilyen szinteken az árfolyam. Elemzők szerint ez tovább folytatódhat
A Bloomberg korábban arról írt, hogy a CitiGroup emelte az aranyárfolyam-jóslatát a spot piacokon és további „bika piacot” jósolt neki.
Elemzők szerint az alacsony kamatok, az emberek aggodalma és a makropiacok visszaesés állhat emögött.
Ismert elemzők szerint a bitcoin követheti az arany árfolyamát, különösen ebben a makro környezetben.
Paul Tudor Jones azt mondta, „A Nagy Pénzügyi Infláció” című cikkében, hogy a bitcoin a „leggyorsabb versenyló.”
Ezzel arra utalt, hogy a bitcoin 21 millió dolláros maximális száma előnyt jelenthet a többi eszközzel szemben, mivel még az aranynak sem véges a készlete.
Jones egy milliárdos vagyonkezelő, akit sokan a világ legjobb makro elemzőjének tartanak.
Mike McGlone, a Bloomberg stratégiai elemzője azt írta egy cikkben, hogy ha a bitcoin népszerűsége az aranyhoz hasonlóan emelkedni kezd, akkor az arany értékével a bitcoin értéke is növekedhet.

„Az arany és a bitcoin összefűződése nagy löketet adhat a bitcoin értéke számára. Már 52 hete tart ez a korreláció, amely az eddigi leghosszabb. Az arany és a kriptopénz értéke hasonló okok miatt növekedik, ezek közül a legjelentősebb a központi bankok globális mennyiségi lazítása.”

Olvastad már? Andreas Antonopoulos: DeFi-vel kamatoztasd a bitcoinod!

Forrás: bitcoinist.com
Kiemelt kép: BTC Keychain
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!