Andreas Antonopoulos: DeFi-vel kamatoztasd a bitcoinod!

-

A BTC hosszú távú tartása eddig jól hozott a konyhára, viszont ez nem jelenti azt, hogy folyamatosan dolgozik is a hozamunkon.

A Bitcoin egyik legfőbb tanítómesterének számító Antonopoulos elmondta, minden pénzszerzési módszer mögött van valamennyi kockázat, de a DeFi most már lehetőséget biztosít a bitcoin tulajdonosok számára, hogy anélkül fialtassák a vagyonukat, hogy rá kellene bízniuk azt másokra.

Antonopoulos a saját Youtube csatornáján tartott élő „Kérdezz&felelek”-et még a hétvégén, itt hangzott el, hogy a DeFi végre tényleges passzív bevételhez juttathatja a BTC tulajdonosokat.
Mégpedig anélkül, hogy kiadnák azt a kezeik közül. A passzív bevételt pedig itt annak klasszikus értelmében használja, tehát a munkabefektetés nélküli hozamot nevezi ennek.
A tulajdonosok átkonvertálják a coinjaikat etherre, vagy olyan stablecoinra, mint a Dai, és a megfelelő platformokon keresztül ki tudják helyezni hitelként, amiért a kölcsönvevők kamatot fizetnek nekik.
Azt mindenesetre hozzátette, hogy az Ethereum-alapú platformokon való kereskedés elég rizikós, a biztonsági kockázatokat tekintve maguk a platformok, vagy akár a bugos okosszerződések esetében.

„Az Ethereumnak lehetnek problémái. Bugokra gondolok elsősorban. Aztán a konszenzus algoritmusuk is belefuthat egy hibába. Hirtelen megnövekedett gas-díjakkal szembesülhetsz, ez pedig további problémákhoz vezethet. Ezek pedig ahhoz vezethetnek, hogy akár a teljes tőkédet elveszítheted.”

A kriptós hitelnyújtás, és a kölcsönfelvétel bizony rizikós, elsősorban a nagy volatilitás miatt. Főleg, mivel a legtöbb ilyen hitelt tőkeáttételes kereskedéshez használják.
Az ilyen típusú kereskedés volumene tavaly a 8 milliárd dollárt is elérte, ez pedig már felkelti a kereskedők figyelmét.

Nem csak a hodlereké a világ

A legtöbb módszer, amellyel a befektetők kamatoztathatják a vagyonukat, tőzsdéken alapul. Azaz ők kezelik a kriptopénzeket. Ez viszont a tőzsdehack, a lopás, és a hűtlen kezelés kockázatát hordozza magában.
Aki viszont hosszú távon tart, és csak tart, semmiféle hozamhoz nem jut a befektetéséből addig, amíg nem ad el belőle. Antonopoulos szerint a hodlerek az áremelkedésben bíznak, de ami felfelé tud menni, az lefelé is eshet.
Ez pedig a daytrade esetében is igaz.

„Kiszállsz a bitcoinból, veszel altcoint, aztán a szemed előtt zuhan 98%-ot.”

Sokan gondolják így

A DeFi hitelnyújtási lehetőségeit mások is kedvelik a kriptoközösségben.
Márciusban az OKEx tőzsde pénzügyi igazgatója is hasonlóan nyilatkozott:

„ A kriptopénzek, és a DeFi olyan alternatív kamatjövedelem-szerzési lehetőséget jelent a felhasználók számára, amely eddig nem volt lehetséges.”

Emellett az Ethereum 2.0 várható idei indulása is hasonló előnyt nyújt, hiszen lehetővé válik az ether stake-elése, és így a bevételhez jutás.

Olvastad már? Bemutatkozik az OKEx kriptotőzsde

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Trending Topics 2019
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!