A Crypto Research Report 2030-ra 397 ezer dolláros árat jósol a bitcoinnak

-

A Crypto Research Report által 2020 júniusában kiadott jelentés vezető kutatói a bitcoin teljes elérhető piacát (TAM) használták arra, hogy megjósolják a 397 ezer dollárra történő jelentős növekedést.

A kripto-kutatócsoport új jelentése szerint a bitcoin ára a 400.000 dollárt is megközelítheti a következő tíz évben, ezt a bullish példát pedig az altcoinok is követhetik.

A Crypto Research Report 2020 júniusi kiadványa szerint a kutatók azt jósolják, hogy a bitcoin, illetve egyéb altcoinok – mint pl. az Ethereum, a Litecoin, a Bitcoin Cash vagy a Stellar – ára 2025 előtt rohamosan emelkedhet, ez a tendencia pedig legalább öt évig folytatódhat.

„Úgy véljük, a bitcoin még mindig csupán az elfogadási görbe kezdeti szakaszában helyezkedik el” – írták a jelentésben. „A 2019-es év végi 7.200 dolláros árból az következtethető, hogy a bitcoin a teljes elérhető piacából (melynek értéke 212 billió dollár) kevesebb mint 0,44 százalékot ért el. Ha ez az érték legalább 10 százalékos lenne, a bitcoin értéke a 400.000 dolláros szintet is súrolhatná.”

Forrás: Crypto Research Report

Ez azt jelentené, hogy 2030-ra több mint 4.000%-os növekedésre kell számítani a bitcoint illetően, azonban az Ethereum, a Litecoin, de a Bitcoin Cash is bullish jövőre számíthat, rendre nagyjából 1.600, 5.000 és 5.400 százalékos növekedéssel.
Mindezek közül azonban a Stellar érné el a legnagyobb növekedést: több mint 11.000 százalékkal a jelenlegi 0,07 dollárról 7,81 dollárra nőne az értéke.
‏‏A liechtensteini székhelyű kutatócsoport a kriptovalutákat a teljes elérhető piac (TAM) alapján elemezte, amely a „kriptoeszközök jövőbeni árának becslésére” használt mutató.
A jelentés szerint a kriptovaluták TAM-jeihez többek között átutalások, adócsalások, offshore számlák, értéktárolás, online tranzakciók, mikrofizetések, kriptokereskedelem, gaming, online szerencsejátékok, fogyasztói hitelek, tartalékvaluták tartoznak.

Az on-chain velocitás csökken, az off-chain nő

A jelentés továbbá az altcoinok blokkláncokon, illetve azokon kívül való velocitására vonatkozó mérőszámokat is megfigyelte, és arra a következtetésre jutott, hogy „a tőzsdék spekulatív tranzakcióinak száma gyorsabban növekszik, mint az áruk és szolgáltatások vásárlására szolgáló hasznos tranzakciók mennyisége”.
„A blokkláncok velocitása” egy olyan mutató, amely a blokkláncon végzett tranzakciókat méri, míg a „blokkláncon kívüli velocitást” a kriptotőzsdéken végzett kereskedési tevékenység határozza meg.
A bitcoin elemzésekor a kutatók megjegyezték, hogy a kriptovaluta ára és tőzsdei tevékenysége nagyjából ugyanakkor növekedett:

Forrás: Crypto Research Report

„Ha a kriptovaluták elfogadottá válnak hosszú távú felhalmozódásra, vagy rövid távú elköltésük spekulációra avagy kávéra is lehetővé válik, abban az esetben a kriptoeszközök ára emelkedni fog” – jelentette a Crypto Research Report. „A blokkláncon belüli magas, és a blokkláncon kívüli alacsony velocitás azt sugallja, hogy a kriptoeszközöket egyre inkább spekulációra és értéktárolásra használják.”

Olvastad már? Már a Compund natív kriptopénze is kereskedhető az OKEx kriptotőzsdén

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!