Az XRP-re majdnem 1000 napja csak jelentős gyengülés jellemző

-

A márciusi mélypontokhoz képest több mint 50 százalékkal növekedett az XRP. Kereskedelmi értéke a cikk írásakor így 0,18 dollár.
Egy nem régi, hirtelen emelkedés azonban nem győzte meg az elemzőket arról, hogy a kriptovaluta visszatért volna a bika piacra. Sőt mi több, egy kereskedő nemrég megjegyezte, hogy a harmadik legnagyobb altcoin hamarosan már több mint 1000 napja lesz jelen a makroszintű medve piacon.

Az XRP-re már majdnem 1000 napja hanyatlás jellemző

Az utóbbi évek nehezeknek bizonyultak az XRP számára. A teljes kriptopiac ralijai ellenére ez az altcoin másokkal szemben sokkal rosszabb helyzetben van. A cikk írásakor elmondható, hogy eddigi rekord árfolyamától, amely 3,00 dollár felett helyezkedett el, az XRP mintegy 94 százalékkal esett vissza.
A digitális valuta makroteljesítménye annyira gyenge, hogy a Blockfyre kriptokutató cég vezető műszaki elemzője nemrég a következőt mondta:

„901 napnyi csökkenés. 99 van hátra ahhoz, hogy 1000 napkeltét és napnyugtát tudhasson maga mögött. Minden mini „altszezonban” teljesen lemaradt a többi piachoz képest.”

Az XRP tehát immár majdnem 1000 napja folyamatosan csökken.
A Weiss Ratings piackutató óriás kriptoágazata, a Weiss Crypto Ratings egyetért az elemző megjegyzéseivel. A vállalat június elején a következőt írta az ügyet illetően:

„Az XRP látszólag a medve piacon tartózkodik. Továbbra is alacsony értékeket ér el, a legutóbbi mélypont pedig ez év májusában történt.”
Még nincs vége

Az XRP lehangoló teljesítménye elemzők szerint még messze nem ért véget. Az elmúlt hónapokban Peter Brandt, aki egy elismert árucikk-kereskedő és egyben bitcoin bika, szintén nyilatkozott az üggyel kapcsolatban.


A globális piacok márciusi összeomlását követően a műszaki elemző úgy nyilatkozott, szerinte az XRP rendkívül bearish. Brandt ezen véleményét azzal magyarázta, hogy az árak alatt „csak whitespace van”, vagyis kevés támogatással rendelkeznek.

Ez a tweet nem tartalmazott egyéb megállapítást. Brandt később azonban hozzátette, úgy gondolja, hogy szerinte 90%-os csökkenés történhet majd az XRP/bitcoin kereskedési párt illetően
„45 éves karrierem alatt mint piaci spekuláns már képes vagyok megkülönböztetni a valódi üzletet a lehetséges átverésektől. Mindössze csak arra próbáltam figyelmeztetni az embereket, hogy az XRP egy manipulált piac, és zsákutca” – írta egyszer a kereskedő.
A kriptovaluta a közelmúltban továbbá kritikus havi támaszszint alá esett.
„Befektetői szempontból nézve az alapvető ismereteket nem lehet kifogásnak használni ahhoz, hogy egy olyan vagyoneszközbe befektessünk, amely 851 napja csak gyengül, és már a havi támasz-/ellenállás szintjére sem számíthat” – magyarázta egy kereskedő az alábbi táblázatra hivatkozva, próbálva észszerű magyarázatot adni arra, miért is észszerűtlen jelenleg az eszközbe fektetni, legalábbis szerinte.

Olvastad már? Bemutatkozik az OKEx kriptotőzsde

(Forrás: Bitcoinist.com)
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!