A befektetők nagy eladásoktól félnek a 789.000 etheres PlusToken-utalás után

-

A PlusToken csalás nemrég elutalt 186 millió dollárnyi ethereumot, így a befektetők attól tartanak, hogy összeomolhat az ethereum árfolyama.
A kriptovilág egyik legnagyobb csalása, a PlusToken egyik számlájáról 789 500 ethereumot utaltak el, azonban az utalás fennakadt az ethereum hálózatának telítettsége miatt.

A 186 millió dolláros utalás egy ismert számláról érkezett, 50 különböző tranzakcióba bontották, hogy megpróbálják elrejteni a tranzakciót.
A Whale Alert észlelte elsőként a tranzakciót, melyet azóta fel is dolgoztak, de sokat nem tudni arról, hogy pontosan hova utalhatták az összeget.
Két nappal ezt követően 67 millió dollárnyi ellopott EOS-t is elutaltak.

Ethereum és bitcoin korrekciót okoztak a PlusToken eladások

Annak ellenére, hogy a PlusToken tavaly leállt jelentős károkat okozott a kriptoipar számára, a hatalmas mennyiségű bitcoin, ether és EOS eladásokkal.
A PlusToken továbbra is jelentős kriptovagyonnal rendelkezik és ezek veszélyt jelenthetnek a spot piacokra, mivel a nagy piaci eladások több tőzsdén is kihathatnak a bitcoin és ethereum árfolyamára.
Egyesek úgy hiszik, hogy a március 12-ei összeomlás mögött a PlusToken bitcoinvagyona állhatott, azonban a Chainalysis elemzőcég adatai gyorsan megdöntötték ezt az elméletet.
A Chainalysis adatai alapján a PlusToken utalások lelassultak a fekete csütörtöki összeomlás előtt, amely azt mutatja, hogy nincs összefüggés a két esemény között.
Ez a konkrét összeomlás nem köthető ugyan a PlusToken-hez, azonban sokan úgy hiszik, hogy a csalás állhat a bitcoin folyamatos értékromlása mögött, különösen a 2019 decemberi összeomlás.
A kriptopénzekkel kapcsolatos opciós és határidős ügyletek egyre népszerűbbek, így egy hirtelen esés még súlyosabbá válhat, ha a long pozíciók likvidálását okozzák.
Kim Grauer, a Chainalysis kutatási vezetője egyetért abban, hogy valós kockázatot jelenthetnek a PlusToken eladások.

 „Úgy figyeltük meg, hogy a tőzsdékre történő nagy utalások, mint amiket tavaly is megfigyelhettünk a PlusTokentől instabillá tették az árfolyamot a tőzsdéken. Ezt a kereskedő robotok észlelhetik és tovább súlyosbíthatják, ez esetben a túlzott tőkeáttétet pozíciók már csak hab a tortán, mivel gyorsan likvidálásra kerülnek. Azonban összességben elmondható, hogy az árfolyam általában visszaáll az ilyen események után.

A tőzsdék fokozott biztonsággal védekeznek a csalókkal szemben

Ebben az esetben az ethereum hálózata megfékezte a csalók utalását, mivel telítődött a hálózat. Ez egy váratlan pozitív kimenetele a második legnagyobb blokklán hálózat skálázási korlátozásainak.
Azonban a PlusToken csalók számára a tőzsdék ügyfélazonosításai előírásai jelenthetik a legnagyobb akadályt.
Az ügyfélazonosítás során meg kell adni személyes adatainkat és ha ezt megfelelően elvégzik, akkor letartóztathatják az elkövetőket. A korábbi PlusToken eladásokat nagyrészt a Huobi és Okex tőzsdéken végezték, ahol nem voltak megfelelő ügyfélazonosítási előírások a csalók megfékezésére.
Azóta a Huobi megerősítette biztonsági előírásait. A tőzsde elindított egy láncmegfigyelési eszközt, a Star Atlast, hogy beazonosítsa a „csalásokból, pénzmosásból és egyéb illegálisa tevékenységekhez köthető összegeket.”
A Paxful egy peer-to-peer tőzsde, amely társult a Chainalysis-el, hogy könnyebben beazonosítsák az illegális utalásokat.
Nehéz megmondani, hogy mi lesz a PlusToken csalók következő lépése, de a kereskedők jobban teszik, ha figyelik az ethereum opciók lejárati dátumát és a spot piacok árfolyamát, hogy elkerüljék a csalók eladásait.

Olvastad már? Az Egyesült Királyság szabályozója felfüggeszti a Wirecard leányvállatát

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!