A bitcoin értékére is hatással lehet, hogy az amerikai részvénypiacok kezdenek kifulladni.

Június 26-án 2,84%-ot esett a Dow Jones értéke, amely összesen 9,27%-os esés az e havi csúcshoz képest. A tőzsdék további visszahúzódásra számíthatnak és egy esetleges korrekció a bitcoin értékére is kihatna.

Több oka is van a tőzsdék megfordulásának, azonban elemzők szerint a fizetőképesség elvesztése a legvalószínűbb magyarázat. Ahogy a Fed vagyonmérlege csökkenni kezdett, úgy az amerikai tőzsdék is zuhanásnak indultak.

A bitcoin és az amerikai értékpapírok közötti korreláció miatt egyre valószínűbb, hogy a bitcoin is zuhanásnak indulhat.

Óvatosan mozognak a piacok és ez alól a bitcoin sem kivétel

Holger Zschaepitz, a Welt piacelemzője elmagyarázta, hogy a befektetőknek az elején tetszett a Fed agresszív tőkeinjektálása, azonban ahogy ez lassulni kezdett, úgy az olyan mutatók, mint a fertőzöttek száma, beárnyékolták a piacok kilátásait.

Zschaepitz a következőt írta egy ábra kapcsán, amely mutatja az összefüggést az S&P 500 és a globális fizetőképesség között.

 „Ez az ábra azt mutatja, hogy a befektetők szinte függőként reagálnak a friss tőkére. A központi bank beavatkozása nélkül, a magas árfolyamok, a globális gazdaság kilátásai és az esetszámok növekedése újra eluralják a piacokat.”

Hasonlóképpen a bitcoin árfolyama is zuhanni kezdett, amikor a tőzsdék értéke is csökkent. A Dow Jones értéke először június 23-án zuhant nagyot. A bitcoin ekkor erősen visszautasította a 9700 dolláros értéket, majd 24 órán belül 7%-ot esett.

Az elmúlt két év jelentős hányada során a bitcoin függetlenül mozgott a tőzsdéktől, általában saját piaci dinamikája alapján. Azonban a tőzsdék és a bitcoin közötti kapcsolat, különösen 2020 második negyedévében azt mutatja, hogy a befektetők bizonytalanok.

A két számjegyű munkanélküliségi arány és a vírus megfékezésének kudarca is gyengítik a globális gazdaság visszaállását.

Rossz dolog a rövid távú korreláció?

PlanB, a stock-to-flow modell megalkotója szerint akár pozitív hatása is lehet annak, hogy együtt mozognak a bitcoin és a tőzsdék.

Az, hogy a bitcoin, a tőzsdék és a hasonló piaci eszközök együtt mozognak azt jelzi, hogy az emberek szemében már a bitcoin is egy megalapozott befektetési eszköz.

Azt mondta:

 „Szerintem ez jó hír. Nagyon aggódnék, ha ez a több billió dollárnyi mennyiségi lazításból származó pénzből csak a részvények, a kötvények, az ingatlanok és az arany kapna, a bitcoin pedig kimaradna. Emellett a Fed tovább pumpálja a részvényárfolyamokat, így ha együtt mozognak a részvények a bitcoinnal, akkor egy lapon vagyunk a Feddel.”

Ha a Fed ismét tőkét teremt a gazdaság fenntartására, akkor ez a bitcoin előnyére válhat.

Azonban a bitcoin grafikonja azt mutatja, hogy akár egy még nagyobb esés is várható. A technikai elemzők szerint, ha megtörik a 9000 dolláros támaszszint, akkor akár a 7000 dolláros szintig eshetünk, amely 20%-os esést jelentene.

Tone Vays úgy hiszi, hogy a bitcoin értéke az év végéig már a 6-10 ezer dolláros árfolyam között fog mozogni.

Olvastad már?  A szabályozás segített a törvénytelen tranzakciók visszaszorításában

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.