A szabályozás segített a törvénytelen tranzakciók visszaszorításában

-

A LocalBitcoins azt állítja, hogy a darknettel kapcsolatos tranzakciók száma 70%-ot esett a platformon az AML- és KYC-szabályozások 2019 szeptemberében való életbe lépése után.

A LocalBitcoins – egy jelentős P2P kriptováltó – a jelentések szerint 2020-ra jelentősen le szerette volna csökkenteni a felületükön megvalósuló bűnügyi pénzáramlás mértékét.

A peer-to-peer platform 70%-os csökkenést tapasztalt a darknet piaca felől 2019 szeptembere és 2020 májusa között – legalábbis állításuk szerint.

Jukka Blomberg, a LB vezető marketingese a Cointelegraph-nak elárulta, miszerint a jó arány az pénzmosás-ellenes és ügyfél-azonosítási irányelvek hatályba léptetése miatt jött össze.

A számítások az Elliptic kriptoelemző cég blokkláncelemzésén, valamint a LocalBitcoins saját eszközein alapszanak – árulta el a cég.

A csökkenés továbbra is jelentős, a 2019-es események ellenére

A darknettel kapcsolatos tranzakciók 70%-os zuhanása talán jelentéktelennek tűnhet, ha figyelembe vesszük, hogy 2019-ben a LocalBitcoins jelentős csökkenést könyvelhetett el a kereskedett BTC-k mennyiségében.

A heti bitcoinkereskedés volumene a váltón 2019 januárjában még közel 14.000 BTC volt. 2020 januárjában ez a szám már csak 4000 BTC-t jelentett a Coin Dance adatai szerint.

2019 szeptembere és 2020 májusa között azonban a volumencsökkenés üteme lassult, arányait tekintve pedig 20%-kal volt csak kevesebb. Számszerűsítve: 5000 BTC-ről 4000 BTC-re csökkent a heti átlagvolumen.

A LocalBitcoins szerint egészséges növekedést tapasztaltak az utóbbi hónapokban

A törvénytelen tranzakciók sikeres megfékezésén túl a LocalBitcoins teljesítménye is kisebb kiugrást mutat – mondta Blomberg.

„Az elmúlt 2-3 hónapot elnézve már most egy egészséges növekvő trendet láthatunk minden régión belül, újra jelezve a széles körű érdeklődést” – tette hozzá a vezető.

A LocalBitcoins képviselője elmondta, miszerint az új regisztrációk száma 50%-kal növekedett 2020 eleje óta. Napi 4000 új regisztrált felhasználóról 6000-re.

„Az ügyfélszámok gyors növekedése természetes, hiszen egy egészséges kereslet jele és jó jövőbeni potenciál a LocalBitcoins számára” – jegyezte meg Blomberg.

Elemzők szerint a LocalBitcoins sok illegális tranzakcióért felel

Egyes kriptoelemzők fenntartják azon véleményüket, hogy a LocalBitcoins jelenleg is jelentős számú illegális tranzakciókat bonyolít le.

A CipherTrace egy nem régi jelentése szerint a LocalBitcoins a finn váltók bűntettekkel kapcsolatos tranzakcióinak 99%-áért felelt 2020 első 5 hónapjában.

A cég azt is elárulta, hogy a finn váltók rendelkeznek az ilyen jellegű tranzakciók fogadásának legnagyobb részesedésével – 3 éven át zsinórban 12%-os arányt sikerült elérniük ezen a téren.

Korábban 2020-ban az IntSights elemzőcég tett közzé egy másik jelentést, amelyben azt állították, hogy a LocalBitcoinshoz hasonló P2P platformok nagyban hozzájárulnak a pénzmosáshoz.

A startup arra a következtetésre jutott, hogy ezen tevékenységeknek gyakran a jelentős szabályozás meglétének a hiánya szolgáltat táptalajt.

Finn cégként a LocalBitcoins csak a finn szabályozókkal működik együtt a kriptoszabályozásokat illetően – árulta el Blomberg.

A LocalBitcoins a múlt éven azt mondta, hogy Finnország aktívan dolgozik egy új pénzmosás-ellenes törvény létrehozásán, amely összhangban van az Európai Unió AML-szabályozásaival is.

Olvastad már? Tone Vays: A bitcoin árfolyama 2021-ig nem hagyja el a 6-10 ezer dolláros szintet

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!