Az Egyesült Királyság szabályozója felfüggeszti a Wirecard leányvállatát

-

Felfüggesztették a Wirecard azon leányvállalatát, amely a hitelkártyák kibocsátásáért felelős. A vállalat így már nem tud hozzáférni az ügyfelek vagyonához.
Az Egyesült Királyság FCA szabályozója felfüggesztette a Wirecard Card Solutions Ltd.-t, azaz a Wirecard hitelkártyákért felelős leányvállalatát.

A szabályozó június 26-i nyilatkozata szerint a Wirecard leányvállalata nem adhat túl a vagyonon, nem folytathatja semmiféle szabályozott tevékenységét, és kötelező a weboldalán keresztül kommunikálnia az ügyfeleivel, tudatva velük, hogy szabályozott tevékenységeinek folytatása immár nem engedélyezett.
A cikk írásakor azonban ilyesféle kijelentések nem találhatók a Wirecard egyetlen oldalán sem, beleértve a leányvállalatnak dedikált doménjét is.

Az FCA kifejtette, hogy a Wirecard 1,9 milliárd eurós deficitjéről szóló híreket követően elkezdett együttműködni a kártyákat kibocsátó leányvállalattal annak érdekében, hogy biztosítsák az ügyfelek pénzeinek védelmét. A szabályozó pénteken „további intézkedésekhez” folyamodott, és arra kényszerítette a vállalatot, hogy vessen véget az összes szabályozott tevékenységének. „Ez immár azt jelenti, hogy az ügyfelek pénzéhez nem lehet hozzáférni” – fejezte be a nyilatkozatot.

Ez azt sugallja, hogy az ügyfelek nem használhatják a vállalat által kibocsátott hitelkártyákat. Többek között olyan kártyákról van szó, mint a Crypto.com, a TenX és sok más platform kártyái.
Kris Marszalek Crypto.com-vezérigazgató biztosította az ügyfeleit afelől, hogy az ő ügyfeleinek vagyona biztonságban van a vállalat tulajdonában.


A Cointelegraph által továbbított nyilatkozatban Marszalek a következőt adta hozzá:

 „Jelen pillanatban a kártyák jól működnek. Ahogy a tegnapi nyilatkozatunkban is hangsúlyoztuk, problémák esetén haladéktalanul jóváírjuk a felhasználóink egyenlegét a kriptotárcáikra. Figyelembe véve az FCA mai bejelentését, ez nagyon valószínű.”

Hozzátette továbbá, hogy a vállalat alternatív megoldásokat keres annak biztosítása érdekében, hogy az ügyfelek továbbra is használhassák kártyáikat.
A Crypto.com későbbi update-jében a vállalat kijelentette, hogy felszólították arra, szüntesse meg az EU-ban és az Egyesült Királyságban kártyáinak működését, amely azt jelenti, hogy „később a mai nap folyamán” az ügyfelek nem tudják majd őket használni.
A vállalat azt ígérte, hogy 48 órán belül a kártyákon lévő összes vagyont visszajuttatják az ügyfeleikhez, kriptotárcáik segítségével.
A Cointelegraph a TenX-et is megpróbálta elérni, azonban nem kapott azonnali választ.

Lehetséges botrány

A Wirecard megpróbáltatásai akkor kezdődtek, amikor a vállalat beismerte, hogy állítólagos vagyoneszközeinek 32%-a hiányzik, melynek értéke 2,1 milliárd dollár.
Markus Braun vezérigazgató lemondott, később pedig a német hatóságok tartóztatták le. Az ügyészek úgy vélik, a vállalatvezetés egy ideje olyan csalásban vett részt, amelynek célja a cég bevételének és vagyonának hamis feltüntetése volt.
Csütörtökön a vállalat fizetésképtelenség miatt eljárás iránti kérelmet nyújtott be hirtelen deficitjét illetően, amely a csőd első jele lehet. A vállalkozás FCA által irányított megszakítása valószínűleg tovább rontja az immár jelentősen gyenge pénzügyi helyzetét.

Olvastad már? 6300 dollárig csökkenhetünk, a piac mégis bullish maradhat

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!