Amikor utoljára ennyi bitcoin volt szunnyadóban, 20 000 dollárig ment az árfolyam

-

A bitcoin és az egész kriptopiac jelenleg egy szakadék szélén áll.
A 9000 dollár egy alaposan megalapozott támaszszintté vált az elmúlt hetek során, de az eladók folyamatosan próbálják megtörni ezt a szintet.

Fontos elmondani, hogy eddig mindig csak rövid ideig estünk be 9000 dollár alá, ugyanis a 8000 dolláros régió tetején hatalmas mértékű a vásárlási nyomás.
Ha valóban megtörik ez a támaszszint, akkor rövid távon hatalmas árzuhanásra számíthat a vezető kriptopénz.
Azonban a szunnyadó bitcoinok mennyisége újabb löketet adhat a bikák számára. Ez a mutató olyan magas szinten áll, mint a 20.000 dolláros bika piac előtt.

Az ármozgás ellenére egyre nő a bika piac esélye

A bitcoin jelenlegi árfolyama nem tükrözi, hogy milyen erősek a technikai alapjai.
A cikk írásakor a bitcoin 1%-os mínuszban van, jelenleg 9100 dolláron körül áll. A tegnapelőtti nap óta sikeresen visszapattant a 8900 dolláros árfolyamról.
Hetek óta először huzamosabb ideig 9000 dollár alá került az árfolyam. A vásárlók ezt gyorsan kihasználták, de napról napra egyre gyengülnek.  

Azonban a bitcoin alapjai továbbra is nagyon erősek. Ezt jól tükrözi a hashráta emelkedése is. Egyfajta „hash szalag” alakult ki, amely vásárlási lehetőséget jelent.  

A 2017-es bika piac előtti időket idézi a nyugvóban lévő bitcoinok száma

Egy másik tényező, amely segíthet a kriptopénzen az, hogy mennyi olyan bitcoin van, amely már több mint egy éve meg sem mozdult.
Glassnode elemzőcég adatai alapján a forgalomban lévő készletének 61%-a már több mint egy éve nem mozgott. Ez azt jelzi, hogy a befektetők hosszú távban gondolkodnak, így tovább erősítik a hálózatot.   


A kutatócég szerint ez a szám általában egy bika piac előtt szokott ilyen magas értéket felvenni.  

„Utoljára 2016 elején volt ennyi inaktív bitcoin, mielőtt az árfolyam 20.000 dollárig emelkedett.”  

Olvastad már? A dark web lángelméjét még Putyin sem tudta megmenteni a börtöntől

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!