Sam Trabucco, az Alameda Research kereskedője szerint négy tényező áll amögött, hogy hamarosan újra rekordmagasan fog állni a bitcoin értéke.

A fő faktorok a bitcoin terjedése, a bálnák, az egyéb termékekből való tőkeáramlás és a többi piac hatása.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

Az Alameda Research egy jelentős, kriptopénzekkel foglalkozó cég, amely naponta 600 millió – 1,5 milliárd dollár közötti értékben kereskedik kriptopénzekkel.

Egyre több a felvásárlás és egyre jobban terjed a bitcoin

Az elmúlt egy hónap során a bálnák további felvásárlásokba kezdtek.

A bálna klaszterek akkor alakulnak ki, amikor a bálnák bitcoint vásárolnak, és nem adják el azonnal. Ez azzal jár, hogy a bálnák bitcoint vásárolnak, elküldik saját címeikre és onnan nem utalják sehová.

A bálnák felvásárlása egybe eshet azzal, hogy visszaforgatják az altkoinokból származó hasznot. A bitcoin szárnyalása is egybeesett a defi visszahúzásával.

Trabucco több adatpont alapján a következőt írta:

„Tehát miért is indult meg az árfolyam? Sok vita volt erről, egyesek szerint az intézményi felvásárlások, az elterjedés, a bálnák, a különböző termékek beáramlása és az egyéb piacok hatása állhat a bitcoin növekedése mögött.”

Azonban mindemellett fontos tényező, hogy a tőzsdék bitcoinvagyona is gyors zuhanást mutat.

A tőzsdék vagyona általában akkor kezd esni, amikor a befektetők kiutalják vagyonukat a tőzsdékről. Mivel a befektetők általában eladási szándékkal utalnak a tőzsdékre, így az következik ebből, hogy sokkal kevesebb az eladó és így a bitcoin készlete is.

Amikor jók a kilátások és technikai tényezők, és az eladási nyomás is csökken, a bitcoin árfolyama nagyon kedvezően alakulhat.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A makrotényezők is pozitív befolyásként hathatnak

Trabucco szerint Joe Biden győzelme és a Moderna- és Pfizer-vakcinák eredményei mind pozitív tényezők a bitcoin számára.

Emellett a különböző cégek, bankok, politikusok, tehetős befektetők és milliárdosok befektetési is mind hozzájárulnak a bitcoin árfolyamához:

„Úgy gondolom, hogy ezek keveréke áll fenn. Biden győzelme és a vakcinák jót tettek az SPY-index számára, amely rövid és hosszú távon is korrelált a bitcoinnal a covid időszak alatt. Emellett számos pénzügyi alap, milliárdos befektető, bank és techcég állt ki a bitcoin mellett. Ezek mind hozzájárultak ahhoz, hogy a bitcoin kilátásai és árfolyama is megemelkedett.”

A közeljövőben a 18.500 dollár lehet a következő ellenállási szint. Efelett már nincs nagy akadálya annak, hogy az árfolyam új csúcsra emelkedjen, és új korszakba lépjen a bitcoin

Ha figyelembe vesszük, hogy a 2016-os felezés után 15 hónapig tartott a bika piac, akkor a következő csúcs 2021 második felében várható, így a különböző piaci és technikai tényezők alapján fényesek a bitcoin kilátásai.

Olvastad már? Ebben a ciklusban könnyen elérhető a 100 ezer dolláros árfolyam

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂

 


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.