NFT-szelfik eladásával lett milliomos egy 22 éves indonéz fiatal

-

Ghozali öt éven át kattintgatott önarcképeket a számítógépe előtt, amelyekből később NFT-szelfik készültek, és 2021 decemberében feltöltötte őket az OpenSea-re.
Egy indonéziai egyetemista állítólag milliomos lett azzal, hogy szelfijeinek non/fungible token (NFT) változatait árulta az OpenSea NFT/piactéren.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sultan Gustaf Al Ghozali, egy 22 éves informatikus hallgató az indonéziai Semarangból közel 1000 szelfit alakított át és adott el NFT-ként.
Ghozali elmondása szerint öt éven át – 18 és 22 éves kora között – készített magáról fotókat, hogy így tekintsen vissza arra, hogy fejlődött az arca az évek során.


Ghozali a szelfiket a számítógépe előtt ülve vagy állva készítette, amelyeket később NFT-kké alakított át, és 2021 decemberében feltöltött az OpenSea piactérre.
A művész minden egyes NFT-szelfi árát 3 dollárban határozta meg, anélkül, hogy komoly vásárlók érdeklődésére számított volna.

Ghozali a kifejezéstelen NFT-szelfik pénzzé tétele közben azt mondta:

„Csinálhatsz bármit, mint a flipping vagy bármi más, de kérlek, ne élj vissza a képeimmel, különben a szüleim nagyon csalódni fognak bennem. Hiszek bennetek, úgyhogy kérlek, vigyázzatok a képeimre.”

A legvadabb várakozásaival ellentétben Ghozali NFT-felajánlása valósággal felrobbant, mivel a Crypto Twitter prominens tagjai támogatásukról tettek tanúbizonyságot azzal, hogy megvásárolták és forgalmazzák a képeket.

806 dollárt egy szelfiért

A növekvő népszerűséggel Ghozali egyik NFT-je 0,247 ethereumért (ETH) kelt el január 14-én. Ezzel 806 dollárt ért a vásárláskor az AFP szerint. A fiatal vállalkozó egy kis egyediséget is ad a szelfikhez, hiszen némi háttérinformációt is mellékel, ami tovább növeli az NFT ritkaságát.
A csúcson Ghozali szelfi NFT-i 0,9 ETH-ért keltek el, ami nagyjából 3000 dollárt ért, a Lifestyle Asia beszámolója szerint. Ghozali gyűjteménye később elérte a 317 etheres kereskedelmi forgalmat, ami több mint 1 millió dollárnak felel meg.
A fiatal művész az OpenSea-n keresztül az első adófizetését is ezen bevétel alapján teljesítette.


A teljes kriptopiac közelmúltbeli lassú teljesítménye ellenére az NFT-piactér és a blokkláncjátékipar továbbra is magas tranzakciós volument könyvel el.

Emellett az NFT-kereskedésből származó pénzmennyiség a 2021 harmadik negyedévi 10,7 milliárd dollárról 11,9 milliárd dollárra nőtt 2022 első tíz napjában.

Olvastad már? Új magyar NFT indult CryptoMemories néven

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

2000 dollár lehet a tényleges Ethereum cél?

Az Ethereum, a második legnagyobb piaci tőkeértékű kriptopénz, a közelmúltban egy mérsékelt, 5%-os árfolyam-ugrást produkált az elmúlt héten. Ez az ármozgás azonban egybeesik a kereskedők jelentős...

A dollár katasztrofális helyzetbe kerülhet

Peter Schiff, az ismert aranyrajongó és közgazdász szerint az USA államadóssága, az ország gazdasága, és a dollárra leselkedő veszély nem múlt el. A politikusok nemrégiben...

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!