A Bitcoin-bányászok jelenleg 20%-os jövedelmezőség mellett dolgoznak

-

A Bitcoin-bányászok termelési költségei egy bitcoinra vetítve jelenleg 34.000 dollár körül vannak, és a tranzakciós díjakkal együtt nem kell aggódniuk az újabb 40.000 dolláros támaszkihívás miatt a BTC/USD árfolyamán.
A Bitcoin (BTC) bányászat a jelenlegi árszinteken jövedelmező, és az új adatok azt mutatják, hogy igencsak valószínűtlen a bányászok tömeges értékesítése.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Amint azt a @venturefounder népszerű Twitter-fiók január 14-én megjegyezte, a BTC/USD kereskedési pár még 42.000 dolláron is körülbelül 20%-kal a bányászok termelési költsége fölött van.

A bányászok kapitulációja áll a BTC „legnagyobb” áresése mögött

Annak ellenére, hogy 27.000 dolláros történelmi csúcsra esett, a BTC minden eddiginél csábítóbb a bányászok számára. A hashráta, a bányászatra fordított teljes feldolgozási teljesítmény becsült értéke, a héten minden idők legmagasabb szintjét érte el.
Azok, akik aggódtak, hogy egy újabb BTC-csökkenés eladásra kényszerítheti a bányászokat, megnyugtató adatokat kaphattak, amelyek azt mutatják, hogy mennyi BTC-t kell eladniuk a tevékenységük megtérülése érdekében.

Charles Edwards, a Capriole vagyonkezelő vezérigazgatója a cég BTC-termelési költség mutatójára hivatkozva elárulta, hogy a nyereségességi küszöb jelenleg 34.000 dollár.
„A Bitcoin eddigi legsúlyosabb zuhanásait a bányászok kapitulációja okozta (2018 decembere, 2020 márciusa). Ekkor a BTC a termelési költség alá esett, és fennállt a bányászok kapitulációjának veszélye” – tette hozzá kommentárjában.

„A BTC-t májusban 30.000 dolláron a bányászok kapitulációja fenyegette. A jelenlegi kitermelési költség 34.000 dollár, ami 20%-kal a jelenlegi ár alatt van.”


Így a bányászoknak nincs okuk az eladásra, köszönhetően a nyereségességnek – és a jövőbeli kilátásoknak.
A 2019-es indikátoráról szóló Medium-bejegyzésében Edwards azt is megjegyezte, hogy a bányászoknak járó tranzakciós díjak további párnát jelentenek az azonnali árcsökkenésekkel szemben, amelyek a termelési költség alá vihetik a bitcoin árfolyamát.

„Történelmileg mindig a Bitcoin-termelés elektromos költsége volt a Bitcoin piaci árának alja” – olvasható egy másik bejegyzésben.

A bányászati iparág megvonta a vállát

Az eladás helyett a Bitcoin-bányászok ebben a hónapban és a múlt hónapban is masszívan több BTC-t halmoztak fel, mint a csúcsok idején.
Ez egyszerre az egészséges mérleg és a jövőre vonatkozó elszántság jele. A gazdasági nehézségektől való félelem tehát jelenleg nem nyomasztja a bányászati ágazatot.

A Bitcoin hashrátájának grafikonja. Forrás: Blockchain

Ami a jövőt illeti, a neves elemzők jelenlegi legrosszabb forgatókönyvre vonatkozó becslései szerint a BTC ára nem lehet 30.000 USD-nél alacsonyabb.

Olvastad már? 12%-ot emelkedett a Dogecoin, miután a Tesla elfogadja

Forrás: cointelegraph.com

Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!