A Bitcoin-bányászok termelési költségei egy bitcoinra vetítve jelenleg 34.000 dollár körül vannak, és a tranzakciós díjakkal együtt nem kell aggódniuk az újabb 40.000 dolláros támaszkihívás miatt a BTC/USD árfolyamán.

A Bitcoin (BTC) bányászat a jelenlegi árszinteken jövedelmező, és az új adatok azt mutatják, hogy igencsak valószínűtlen a bányászok tömeges értékesítése.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Amint azt a @venturefounder népszerű Twitter-fiók január 14-én megjegyezte, a BTC/USD kereskedési pár még 42.000 dolláron is körülbelül 20%-kal a bányászok termelési költsége fölött van.

A bányászok kapitulációja áll a BTC „legnagyobb” áresése mögött

Annak ellenére, hogy 27.000 dolláros történelmi csúcsra esett, a BTC minden eddiginél csábítóbb a bányászok számára. A hashráta, a bányászatra fordított teljes feldolgozási teljesítmény becsült értéke, a héten minden idők legmagasabb szintjét érte el.

Azok, akik aggódtak, hogy egy újabb BTC-csökkenés eladásra kényszerítheti a bányászokat, megnyugtató adatokat kaphattak, amelyek azt mutatják, hogy mennyi BTC-t kell eladniuk a tevékenységük megtérülése érdekében.

Charles Edwards, a Capriole vagyonkezelő vezérigazgatója a cég BTC-termelési költség mutatójára hivatkozva elárulta, hogy a nyereségességi küszöb jelenleg 34.000 dollár.

„A Bitcoin eddigi legsúlyosabb zuhanásait a bányászok kapitulációja okozta (2018 decembere, 2020 márciusa). Ekkor a BTC a termelési költség alá esett, és fennállt a bányászok kapitulációjának veszélye” – tette hozzá kommentárjában.

„A BTC-t májusban 30.000 dolláron a bányászok kapitulációja fenyegette. A jelenlegi kitermelési költség 34.000 dollár, ami 20%-kal a jelenlegi ár alatt van.”

Így a bányászoknak nincs okuk az eladásra, köszönhetően a nyereségességnek – és a jövőbeli kilátásoknak.

A 2019-es indikátoráról szóló Medium-bejegyzésében Edwards azt is megjegyezte, hogy a bányászoknak járó tranzakciós díjak további párnát jelentenek az azonnali árcsökkenésekkel szemben, amelyek a termelési költség alá vihetik a bitcoin árfolyamát.

„Történelmileg mindig a Bitcoin-termelés elektromos költsége volt a Bitcoin piaci árának alja” – olvasható egy másik bejegyzésben.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A bányászati iparág megvonta a vállát

Az eladás helyett a Bitcoin-bányászok ebben a hónapban és a múlt hónapban is masszívan több BTC-t halmoztak fel, mint a csúcsok idején.

Ez egyszerre az egészséges mérleg és a jövőre vonatkozó elszántság jele. A gazdasági nehézségektől való félelem tehát jelenleg nem nyomasztja a bányászati ágazatot.

A Bitcoin hashrátájának grafikonja. Forrás: Blockchain

Ami a jövőt illeti, a neves elemzők jelenlegi legrosszabb forgatókönyvre vonatkozó becslései szerint a BTC ára nem lehet 30.000 USD-nél alacsonyabb.

Olvastad már? 12%-ot emelkedett a Dogecoin, miután a Tesla elfogadja

Forrás: cointelegraph.com