New York betiltja a kriptobányászatot

-

Ha Kathy Hochul kormányzó aláírja az erről szóló törvényt, akkor New York állam lesz az első az USA-ban, amely betiltja a bitcoin bányászatát.
Az állam Szenátusán már átment a tervezet, így elfogadás esetén nem lehet új bányászvállalkozást indítani.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A proof of work, a PoW betiltásáról először áprilisban döntöttek, akkor úgy határoztak, hogy a következő két év során nem engedélyezik új bányászfarm létesítését.
Ez a törvény került most a kormányzó elé, így fennáll az esélye, hogy New York teljes bányászati moratóriumot rendel el.
A PoW a bitcoin bányászati metódusa, mivel ez számít a legbiztonságosabbnak és legdecentralizáltabbnak. Sokak szerint viszont nem jó, mivel rengeteg energiát igényel.
A törvény esetében látható, hogy a szenátorok közül rengetegen a tartózkodás helyett inkább támogatják a tiltást, hiszen állításuk szerint aggódnak a széndioxid-kibocsátás miatt.
A törvény nem csak megtiltaná az új bányászok letelepedését, hanem a már meglévő vállalkozások számára sem hosszabbítaná meg a működési engedélyt. Kizárólag akkor lehetne ezt a tevékenységet végezni, ha az energiaigény 100%-ban megújulóból lenne fedezve.
A Bitcoin konszenzus-mechanizmusa az egyik legvitatottabb téma a törvényhozók között, hiszen elképesztő mértékben lobbiznak ellene a környezetvédők és a milliárdosok, a proof of stake, PoS megoldás lényegesen alacsonyabb energiaigényét hangoztatva.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

Az XRP alapítója, Chris Larsen a Greenpeace-szel közösen kampányol, hogy legyen megváltoztatva a Bitcoin kódja.
A szabályozók legtöbbször csak az energiafelhasználásra fókuszálnak, és figyelmen kívül hagyják, hogy ennek az energiának a nagy része eleve megújulóból jön. New York esetén ez az arány 50% fölött van.
A PoW kritizálása a tavaly rekordárfolyam után erősödött fel még jobban. A MicroStrategy által vezetett bányászati tanács viszont rávilágított, hogy a hálózat energiafelhasználásának több, mint a 60%-a már most is tiszta forrásból származik.

Fenntartható energiafelhasználás a Bitcoin és más iparágak között. Forrás: BMC

Az Európai Parlament is gondolkodott hasonló tiltásban, de a nyilvánosság sokkal jobban kifejezte a nemtetszését, így letettek erről. Számos szakértő szerint viszont a New yorki tiltás akár dominóhatást is eredményezhet, tehát mások is követhetik.
Jelenleg az USA a legnagyobb bányász, onnan érkezik a hashráta 38%-a.

Olvastad már? A Binance Labs 500 millió dollárt fektet be web3 startupokba

Forrás:  cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Avalanche technikai elemzés 06.02.

Prémium Avalanche Az AVAX árfolyam nagyrészt a 14 dolláros támasz körül ragadt, mivel a május 8-i 16,48 dolláros árfolyamról, az elmúlt egy hónap legmagasabb árfolyamáról való...

A kenyai elnök szerint az afrikai országoknak nem kellene használniuk a dollárt

William Ruto úgy gondolja, a kontinens országainak saját pénzrendszert kellene kialakítani, és nem az amerikai dollárt használni az egymás közötti üzleteléshez. Ruto szerint egy ilyen...

Csomópontot indít a Polygon hálózatán a Deutsche Telekom

A német óriásvállalat szeretne belépni a web3 területére, és ehhez első lépésként a Polygon hálózatán indítanak el egy saját validátor csomópontot. A telekommunikációs cég egyike...

Elindult az ország első megújuló energiából táplálkozó kripto bányász farmja

A Green Watt Project a Felpéci biogáz üzemet elindította és már megújuló bio forrásból származó energiából bányásszák a Bitcoin. Az országban úttörőnek számító fenntartható zöld energiából...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!