Netflix-film készül az egyik legnagyobb kriptocsalás elkövetőiről

-

A Netflix megrendelte a „Tiger King” és a „FYRE” alkotóitól a még meg nem nevezett dokumentumfilm-sorozat gyártását.
A „Tiger King” és a „FYRE” című dokumentumfilmek mögött álló csapatok egyesítik erőiket, hogy a Netflix számára új sorozatot készítsenek, amely Ilja „Dutch” Lichtenstein és Heather Morgan igaz történetén alapul, akiket a héten letartóztattak, és akiket azzal vádolnak, hogy összeesküvést szőttek mintegy 4,5 milliárd dollárnyi bitcoin tisztára mosására.
A kormány ebből 3,6 milliárd dollárt foglalt le.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Netflix ma bejelentette, hogy zöld utat adott egy dokumentumfilm-sorozatnak a házaspárról, akik állítólag megpróbálták tisztára mosni a 2016-os Bitfinex-hackből – a Bitcoin történetének egyik legnagyobb tőzsdei támadásából – származó jogtalanul szerzett pénzeket.
Ez a cég legújabb kitörése a kriptobűnözés területén.
Tavaly a streamingóriás bejelentette, hogy 2022-re tervezi a „Trust No One: The Hunt for the Crypto King” című új filmjét, amely a QuadrigaCX tőzsdéről szól, amelynek alapítója, Gerald Cotten hirtelen meghalt, miközben a felhasználók pénztárcájának kulcsait ellenőrizte, így több millió bitcoin és más kriptovaluta veszett oda.


Kedden Lichtensteint és Morgant letartóztatták New Yorkban, és csalás és pénzmosás vádjával néznek szembe, mivel állítólag 120.000 BTC-t próbáltak fokozatosan tisztára mosni.
Az igazságügyi minisztérium tisztviselői azt állítják, hogy ezt Bitcoin ATM-eken, altcoin tranzakciókon és non-fungible tokenek (NFT) vásárlásán keresztül tették.
A páros a letartóztatásuk napján jelent meg a szövetségi bíróságon, és hétfőn újabb óvadéki meghallgatásra várnak.
Míg Lichtenstein, a mára már megszűnt Endpass blokkláncstartup alapítója nem rendelkezett kiterjedt profillal a közösségi médiában, addig Morgan igen.
A „kriptovállalkozó” nagyon aktív volt a TikTokon és az Instagramon, és egészen a közelmúltig az OpenSean egy NFT gyűjteményt üzemeltetett.
Emellett „Razzlekhan” néven rappelt is. Morgan, aki az Endpass vezérigazgatójaként dolgozott, a Forbes munkatársa is volt, ahol több cikket is írt, köztük egyet „Védje meg vállalkozását a kiberbűnözőktől” címmel.
Chris Smith, aki a „FYRE: The Greatest Party That Never Happened” című dokumentumfilm rendezője és a „Tiger King” executive producere volt, Nick Bilton mellett az új sorozat rendezője és executive producere lesz.

Bilton a „The Inventor” című Elizabeth Holmes-dokumentumfilm producere, és ő írta az „American Kingpin” című könyvet, amely a Selyemút létrehozója, Ross Ulbricht elleni hajtóvadászatról szól.
Ha Morgant és Lichtensteint elítélik, akár 25 év börtönbüntetésre is számíthatnak.

Olvastad már? Újabb leminősítés Salvadornak

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Egyesek szerint a bitcoin maximalisták olyanok, mintha egy szekta tagjai lennének

Nic Carter, a régebben jól ismert bitcoin-támogató nemrégiben úgy fogalmazott a közösségi médiában, hogy a keményvonalas maximalisták a jelek szerint örülnek annak, hogy a hatóságok...

Nagy emelkedésre várnak a bitcoin-kereskedők

A grafikonok alapján az optimista kereskedők úgy vélik, akár 60%-os bitcoin árfolyam-növekedés is bekövetkezhet, ez most a 40 ezer dolláros szint elérését jelentené. A BTC egy...

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!