Újabb leminősítés El Salvadornak

-

A Fitch hitelminősítő nem tartja jó dolognak El Salvador bitcoinos aktivitását, és szerinte az ehhez köthető „szabályozási bizonytalanság” miatt alacsonyabb kategóriában van az ország helye.
Az amerikai intézet (amely a 2008-as jelzálogpiaci válság előtt közvetlenül még osztogatta az A++ minősítéseket az utána bedőlő bankoknak) így El Salvador hosszú távú minősítését a B- kategóriából a CCC-re csökkentette.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindezt azért, mert hivatalos pénznemmé tették a bitcoint, és mert előre jelezhetetlen az ország gazdaságpolitikája. Emellett az ország adósságai sem festenek túl jó képet, El Salvador túlságosan függ a rövid lejáratú hitelektől.
Az ország államadósságából egy tekintélyes mennyiség jár le augusztus, szeptember és október hónapban, és a pénzvilág nézőpontja szerint gondot fog okozni nekik a fizetés.
A Fitch úgy véli, az ország egyre növekvő pénzügyi kockázatokkal szembesülhet a következő évek során. A bitcoin hivatalossá tétele viszont kérdésessé teszi, hogy az ország hozzájuthat-e egy IMF hitelhez, amely szinte biztosan kelleni fog nekik a 2022-es és 2023-as évre.

Az ország értékelése természetesen emelkedhet, ehhez csak meg kell felelniük a Fitch kritériumainak, és előre tervezhető adósságpolitikát folytatni.
Az elnök, Nayib Bukele nemrégiben úgy fogalmazott, hogy egy nagy BTC-áremelkedés bármikor bekövetkezhet.
Arra is rávilágított, hogy ha a világ összes milliomosa szeretne legalább 1 BTC-t birtokolni, akkor ezt nem tehetnék meg, hiszen több, mint 50 millióan vannak. Bitcoinból viszont csak 21 millió létezik.
A Fitch januárban az USA energiaszolgáltatóit figyelmeztette, hogy a kriptobányászatot érdemes szemmel tartani.

A Fitch azt hiszi, hogy mindössze néhány állam rendelkezik elegendő energiával, hogy ki tudja szolgálni a bányászokat. A bányászat nyeresége ráadásul függ az árfolyamtól, így sokszor lekapcsolják a farmokat.

Olvastad már? Puerto Rico hamarosan megadóztathatja az NFT-ket

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum (ETH) tőkebeáramlása elhalványul a Bitcoinhoz (BTC) képest

Az Ethereum tőkebeáramlása nem tudta követni a bitcoinban tapasztalt növekedést, ami a befektetői érdeklődés eltérését mutatja. A jelenleg zajló ciklus során a BTC és az ETH...

A Bitget elemzője megjósolja a bikapiac következő csúcsát

A BTC és az ETH implikált volatilitása az opciós piac szemszögéből nézve jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, különösen az egy hónapon belül lejáró opciók esetében,...

A kis befektetésektől a korai nyugdíjazásig – Hogyan építsd fel álmaid kriptoportfólióját 2024-ben?

Vendégbejegyzés Az erős kriptoportfólió felépítése pénzügyi szabadsághoz és a korai nyugdíjba vonulás lehetőségéhez vezethet. A 2024-es bikafutás jelenleg is zajlik, a hozzáértő befektetések aktuálisabbak, mint valaha. Ebben az...

Az Ethereum 3.000 dollár körül küzd, mivel a short pozíciók megugrottak

A május 7-én tapasztalt árfolyamcsökkenés után az Ethereum (ETH) több likvidálást tapasztalt a long pozíciókban. Következésképpen több kereskedő döntött a short pozíciók mellett. A megnövekedett shortolási...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!