Újabb leminősítés El Salvadornak

-

A Fitch hitelminősítő nem tartja jó dolognak El Salvador bitcoinos aktivitását, és szerinte az ehhez köthető „szabályozási bizonytalanság” miatt alacsonyabb kategóriában van az ország helye.
Az amerikai intézet (amely a 2008-as jelzálogpiaci válság előtt közvetlenül még osztogatta az A++ minősítéseket az utána bedőlő bankoknak) így El Salvador hosszú távú minősítését a B- kategóriából a CCC-re csökkentette.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindezt azért, mert hivatalos pénznemmé tették a bitcoint, és mert előre jelezhetetlen az ország gazdaságpolitikája. Emellett az ország adósságai sem festenek túl jó képet, El Salvador túlságosan függ a rövid lejáratú hitelektől.
Az ország államadósságából egy tekintélyes mennyiség jár le augusztus, szeptember és október hónapban, és a pénzvilág nézőpontja szerint gondot fog okozni nekik a fizetés.
A Fitch úgy véli, az ország egyre növekvő pénzügyi kockázatokkal szembesülhet a következő évek során. A bitcoin hivatalossá tétele viszont kérdésessé teszi, hogy az ország hozzájuthat-e egy IMF hitelhez, amely szinte biztosan kelleni fog nekik a 2022-es és 2023-as évre.

Az ország értékelése természetesen emelkedhet, ehhez csak meg kell felelniük a Fitch kritériumainak, és előre tervezhető adósságpolitikát folytatni.
Az elnök, Nayib Bukele nemrégiben úgy fogalmazott, hogy egy nagy BTC-áremelkedés bármikor bekövetkezhet.
Arra is rávilágított, hogy ha a világ összes milliomosa szeretne legalább 1 BTC-t birtokolni, akkor ezt nem tehetnék meg, hiszen több, mint 50 millióan vannak. Bitcoinból viszont csak 21 millió létezik.
A Fitch januárban az USA energiaszolgáltatóit figyelmeztette, hogy a kriptobányászatot érdemes szemmel tartani.

A Fitch azt hiszi, hogy mindössze néhány állam rendelkezik elegendő energiával, hogy ki tudja szolgálni a bányászokat. A bányászat nyeresége ráadásul függ az árfolyamtól, így sokszor lekapcsolják a farmokat.

Olvastad már? Puerto Rico hamarosan megadóztathatja az NFT-ket

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!