Újabb leminősítés El Salvadornak

-

A Fitch hitelminősítő nem tartja jó dolognak El Salvador bitcoinos aktivitását, és szerinte az ehhez köthető „szabályozási bizonytalanság” miatt alacsonyabb kategóriában van az ország helye.
Az amerikai intézet (amely a 2008-as jelzálogpiaci válság előtt közvetlenül még osztogatta az A++ minősítéseket az utána bedőlő bankoknak) így El Salvador hosszú távú minősítését a B- kategóriából a CCC-re csökkentette.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mindezt azért, mert hivatalos pénznemmé tették a bitcoint, és mert előre jelezhetetlen az ország gazdaságpolitikája. Emellett az ország adósságai sem festenek túl jó képet, El Salvador túlságosan függ a rövid lejáratú hitelektől.
Az ország államadósságából egy tekintélyes mennyiség jár le augusztus, szeptember és október hónapban, és a pénzvilág nézőpontja szerint gondot fog okozni nekik a fizetés.
A Fitch úgy véli, az ország egyre növekvő pénzügyi kockázatokkal szembesülhet a következő évek során. A bitcoin hivatalossá tétele viszont kérdésessé teszi, hogy az ország hozzájuthat-e egy IMF hitelhez, amely szinte biztosan kelleni fog nekik a 2022-es és 2023-as évre.

Az ország értékelése természetesen emelkedhet, ehhez csak meg kell felelniük a Fitch kritériumainak, és előre tervezhető adósságpolitikát folytatni.
Az elnök, Nayib Bukele nemrégiben úgy fogalmazott, hogy egy nagy BTC-áremelkedés bármikor bekövetkezhet.
Arra is rávilágított, hogy ha a világ összes milliomosa szeretne legalább 1 BTC-t birtokolni, akkor ezt nem tehetnék meg, hiszen több, mint 50 millióan vannak. Bitcoinból viszont csak 21 millió létezik.
A Fitch januárban az USA energiaszolgáltatóit figyelmeztette, hogy a kriptobányászatot érdemes szemmel tartani.

A Fitch azt hiszi, hogy mindössze néhány állam rendelkezik elegendő energiával, hogy ki tudja szolgálni a bányászokat. A bányászat nyeresége ráadásul függ az árfolyamtól, így sokszor lekapcsolják a farmokat.

Olvastad már? Puerto Rico hamarosan megadóztathatja az NFT-ket

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!