A legalább 1000 BTC-t birtokló címek száma emelkedett az elmúlt hetekben

-

Az úgynevezett bálnák a közelmúltbeli piaci fellendülés során újabb tokenek felhalmozásába kezdtek. Február 10-én a Coin Metrics adatai szerint ezeken a címekben a teljes kínálat 8,096 millió BTC volt, szemben a január 24-i 7,95 millióval.

Bitcoin bálnák és intézményi beáramlások

A leggazdagabb kripto befektetők vásárlási kedve új lendületet vett a BTC fellendülése során az elmúlt két hétben, amikor a január 24-i 33 000 dolláros mélypontról február 11-én 43 500 dollár körüli szintre emelkedett.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A kisbefektetők, az 1 BTC-nél kevesebbet birtokló címek, az úgynevezett “halak” is csatlakoztak a felhalmozási hullámhoz a BTC árfolyamának közelmúltbeli fellendülése során.
Forrás: Coin Metrics, Messari

Eközben az Ecoinometrics adatforrás a Coin Metrics adatait klaszterek formájában mutatja, ami a BTC bálnák és halak szinkronban lévő felhalmozási viselkedését mutatja.
Érdekes módon a klaszterek ugyanúgy néztek ki, mint a BTC 2021 novemberi, 69 000 dolláros rekordmagasságát megelőző napokban.
Forrás: Coin Metrics, Ecoinometrics

“Ebben a ciklusban ismét elég jól korrelál az árfolyam fellendülése azzal, hogy mind a kis halak, mind a bálna címek egyszerre vásárolnak. Nem tudom, hogy ez a jel továbbra is előrejelzi-e a tartós rallyt, de egyelőre jól működik.”

A CoinShares által a héten közzétett jelentése szintén a beáramlás növekedését mutatta a kriptoalapok körében.
Nevezetesen, az ezekbe az alapokba történő tőkeinjekciók megnégyszereződtek, 85 milliárd dollárra, ebből 71 millió dollár áramlott BTC-fókuszú befektetési termékekbe, ami arra utal, hogy a megújult intézményi érdeklődés is támogatja a BTC árfolyam-emelkedését.

Az elemzők azt sugallják, hogy a bitcoinnak van elég tere ahhoz, hogy az elkövetkező hónapokban növekedjen az értékelése, hivatkozva egy úgynevezett „összesített kockázati pontszámra”, amely négy paraméterből származik: a piac túlterhelésének kockázata, az alacsony kereslet és a magas kínálat helyzetének kockázata, a tulajdonosok profitszerzésének kockázata, valamint a megnövekedett eladási nyomás kockázata.
Az eredményt a piros és a kék színnel ábrázoljuk, ami forró, illetve hűvös piacra utal. Minél forróbb a piac, annál nagyobb az eladási nyomás.
„Jelenleg csak melegszik” – mondta az Ecoinometrics elemzője, hozzátéve, hogy „elméletileg nincs akadálya annak, hogy az árfolyam sokkal magasabbra emelkedjen, kivéve a lendület hiányát”.

Forrás: CoinShares, Bloomberg

Figyelendő BTC árszintek

Eközben a Whalemap a BTC „jelenlegi ellenállási tartományaként” 46 200-49 000 dollárt vetített előre, hivatkozva a múltban az árfolyam-sávokon belüli nagyobb kereskedési aktivitásra.

Hasonlóképpen, a cég megjegyezte, hogy a 41 400-42 400 dolláros tartomány jelenleg támaszként működik.

„A legközelebbi on-chain ellenállás a bálna felhalmozódások szerint csak 47 000 dollárnál van.”

Olvastad már? Puerto Rico hamarosan megadóztathatja az NFT-ket

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Éledezik az Ethereum (ETH)

Prémium Az Ethereum utóbbi 2 napja kifejezetten pozitívan alakul, 11%-os emelkedésnek lehetünk szemtanúi Ha a Bitcoinnal állítjuk párja az ETH-t, kijelenthető, hogy sokkal jobban szerepel mint társa. Az...

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!