Puerto Rico hamarosan megadóztathatja az NFT-ket

-

A Puerto Ricó-i Pénzügyminisztérium közzétett egy dokumentumot, amely módosítja a jelenlegi „forgalmi és használati adót”, hogy az kiterjedjen az NFT-értékesítésre is.
Bár ezt a javaslatot még nem hagyták jóvá, a szakértők úgy vélik, hogy az NFT-k bevonása ebbe a reformba elismerést hoz az eszközosztály számára, ugyanakkor a szabályozás alkalmazása kihívásokat is jelent.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Puerto Rico pénzügyminisztériuma szemet vetett az NFT-értékesítésekre. A szervezet a múlt hónapban közzétette az értékesítési és használati adóról szóló törvény újonnan javasolt reformját, amely tartalmazza az NFT, mint adóköteles eszközosztály fogalmát.
Ez az új módosítás az NFT-ket az egyedi digitális termékek csoportjába sorolná.

„Az elektronikus úton átadott vagy átadott digitális audiovizuális alkotások, digitális hangzó alkotások vagy más digitális termékek, amennyiben egy digitális kód jogot biztosít a vásárlónak a termék megszerzésére, ugyanúgy kezelendők lesznek, mint az egyedi digitális termékek, beleértve az “NFT-ként” emlegetett jelképes formátumú vagy hordozójú digitális termékeket is.”

A módosítás a továbbiakban meghatározza azokat a lépéseket, amelyeket az adófizetőknek az NFT-értékesítések bejelentése során követniük kell, jelezve, hogy ezeknek az adatoknak tartalmazniuk kell a bevétel forrását és a vevők címét, amennyiben rendelkezésre állnak.
Ez az ország válasza az NFT-k terjedésére, amelyek mostanra világszerte milliárdos forgalmat értek el.

Bár az elemzők úgy vélik, hogy az NFT-k elismerése és a reformba való bevonása előnyökkel jár, többségük szerint e szabályok alkalmazása kihívást jelent majd a pénzügyminisztérium számára.
Ezt a véleményt képviseli Giancarlo Esquilin könyvvizsgáló, aki a helyi médiának azt mondta, hogy a törvénytervezet jelenlegi meghatározása nem megfelelő.

„Ahogy most meg van írva, egy kicsit nehéz eljutni az adó alkalmazásához, mert több tényező is befolyásolja, hogy hol van a személy, aki megvásárolja. Az NFT-k esetében nem látja, hogy ki a vevője, vagy hol van a bankszámla. Az ellenőrzés szempontjából felemás a helyzet.”

Esquilin azonban azt is elismeri, hogy Puerto Rico lehet az első olyan amerikai joghatóság, amely az NFT-ket adóköteles termékként kezeli, és ez jobb szabályozási kereteket javasolva más országoknak is vezethet ehhez.

Juan Pedreira, technológiai elemző is kijelentette, hogy továbbra is kérdéses, hogy a kincstár hogyan fogja ellenőrizni ezeknek az eszközöknek az értékesítését.
Pedreira kijelentette, hogy ez nem lesz olyan egyszerű folyamat, mint amilyennek a jelenleg megpróbálják beállítani.

Olvastad már? Ezekre lesz érdemes figyelni a bitcoint illetően a közeljövőben

Forrás: news.bitcoin.com
Kiemelt kép: Valinda L Wood

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!