Ezekre lesz érdemes figyelni a bitcoint illetően a közeljövőben

-

A bitcoin (BTC) számára megvan a „lehetőség” arra, hogy még ebben a hónapban visszanyerjen további elveszett területeket, de a 40.000 dollár újbóli tesztelése még próbára teheti a bikákat.
Legutóbbi, február 11-i piaci frissítésében a Decentrader kereskedéstanácsadó platform óvatos optimizmusának adott hangot a BTC árfolyamával kapcsolatban.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A származtatott ügyletek kiegészítővé válnak

Miután az Egyesült Államok gazdasági adatainak hatására 45.500 dollár fölé emelkedett, a BTC/USD visszazuhant abba a sávba, amely a héten meghatározta a kereskedést.
A Decentrader számára az alacsony időkeretű csökkenés esélye továbbra is fennáll, még akkor is, ha az on-chain mérőszámok ritka bikajelzéseket adnak.

„A Bitcoin egy viszonylag semleges szinten van, egyértelmű ellenállási és támogatási zónákkal felette és alatta” – összegezte a frissítésben.

A bikák javára hat a hangulat, amely most inkább „semleges”, mint „félelem” területen van, és a származtatott piacok is biztató jeleket mutatnak – alacsony finanszírozási kamatlábakkal és negatív long/short aránnyal.
„Most végre volt egy tartósan negatív finanszírozási kamatlábakkal jellemezhető időszakunk, láttuk, hogy az OI [open interest] idővel csökken, és ami fontos, láttuk, hogy a long / short arány negatívvá vált” – folytatta a Decentrader.

A mellékelt grafikonon látható, hogy ilyen ritka körülmények között a BTC/USD 2020 vége óta háromszor is ralira ment.
A finanszírozási ráták pénteken még mindig összességében negatívak voltak, a Coinglass adatai szerint.

„Semmi sem változott” a rövid távú kilátásokon

Az előrejelzésre áttérve, a visszaesés 39.000 dollárnál visszapattanást eredményezhet, amennyiben a bikákat nem ingatja meg túlságosan a 40.000 dolláros határ áttörése.
„Felfelé tekintve a nyári összeomlás fontos bomlási pontjának mindkét oldalán vannak ellenállási szintek 47.950 és 52.660 dollárnál” – tette hozzá a frissítés.

Addig azonban ismét csak a „várjunk és meglássuk” hozzáállás marad.
„Semmi sem változott” – érvelt a népszerű kereskedő és elemző, Crypto Ed legutóbbi közösségimédia-frissítésében.

„Várhatóan 40 ezer dollár felé mozdul el. A bikás forgatókönyv szerint 48k-ig pattanunk fel. A medvék akkor kerülnek játékba, ha áttörjük a 40k-t”.

Olvastad már? Egy altcoin kis időre megfosztotta a bitcoint az első helyétől

Forrás: Cointelegraph

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

200 EMA állítja meg az Ethereum Classic további emelkedését

Prémium Ethereum A cikk írásakor az ETC 21.804 dollár és 2.17%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában. Kiválóan alakul az Ethereum Classic árfolyam növekedése ebben a jelenlegi kripto „rallyban”,...

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!