Egy altcoin kis időre megfosztotta a bitcoint az első helyétől

-

A CoinGecko, a világ egyik legnagyobb kriptovaluta-követő weboldala péntek reggel egy jelentősebb összeomlást szenvedett el, a bitcoin (BTC) tévesen elvesztette a legnagyobb piaci kapitalizáció szerinti digitális valuta pozícióját egy kevésbé ismert altcoin javára.
A CoinGecko oldalán a legértékesebb kriptopénzek listája rövid időre kissé (szó szerint) irrelevánssá vált, a BTC piaci kapitalizációja átmenetileg a Relevant (REL) nevű token mögé került.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Budapesti idő szerint 8:20-kor a REL tévesen a CoinGecko legértékesebb kriptopénzeket rangsoroló listájának élére került, a piaci capja őrült módon 6,5 szeptimilliárd dollárt mutatott, vagyis jóval többet, mint a világ összes többi eszköze együttvéve.
Forrás: CoinGecko

A hiba a teljes kriptopiaci kapitalizációra is kihatott a CoinGecko-n, a piaci tőke átmenetileg 7 szeptillió dollárra nőtt. A problémát gyorsan orvosolták, mivel a weboldal adatai 9:20-tól kezdve ismét helyénvalónak tűntek.
A CoinGecko társalapítója és vezérigazgatója, Bobby Ong a Cointelegraph-nak elmondta, hogy a weboldal hibái egy nagyobb bug miatt következtek be, és kijelentette:

„Egy belső hibával állunk szemben, ami néhány coin piaci értékét érinti, és most javítjuk ezt a problémát. A dolgok stabilizálódnak, így remélhetőleg ilyen eset nem fordul elő többé”.

A CoinGecko fő versenytársának honlapja, a CoinMarketCap szerint a REL token árfolyama hibát követően megugrott, és az árfolyama a cikk írásakor 0,9 dollárral, azaz több mint 20%-kal emelkedett az elmúlt 24 órában.
A coin teljesen felhígított piaci tőkeértéke most 24,7 millió dollár, és a weboldal szerint a piaci tőke alapján az 5378. tokenként rangsorolják.
A REL tokent Slava Balasanov kriptofejlesztő indította el 2018-ban. Miután 2021 áprilisában elérte a 8 dollár feletti történelmi csúcsot, a REL token néhány hónap alatt 1 dollár alá zuhant.

A kriptoközösség egyes rajongói kuncogtak a CoinGecko legutóbbi bakiján, mivel az nem sokkal azután történt, hogy a CoinMarketCap tulajdonosa, a Binance csütörtökön bejelentette, hogy 200 millió dolláros befektetést eszközölt a Forbesba.


A CoinGecko azonban nincs egyedül az ehhez hasonló meghibásodásokkal. A CoinMarketCap 2021 januárjában tapasztalt hasonló problémát, amikor a Wrapped Bitcoin (wBTC) hirtelen négymilliárd dolláros értéket nyert rövid időre, és tévesen a weboldal legértékesebb kriptopénzévé vált.

Olvastad már? Bill Ackman milliárdos szerint felül kell vizsgálni a BitLicense-t

Forrás: Cointelegraph

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!