Elemzők szerint a Bitcoin ára a „profit-taking” zónában van

-

A BTC bikák szeretnék megerősíteni az e heti trendfordulót, de az elemzők arra figyelmeztetnek, hogy a bitcoin ára most „profitfelvételi” zónában van, ahol várhatóan 45.000 dollár lesz az ellenállás.
A Bitcoin (BTC) árfolyama továbbra is izgatja a befektetőket, és a világgazdaság állapotával és az emelkedő inflációval kapcsolatos aggodalmak ismét arra adnak okot következtetni, hogy a Fed közelgő kamatemelései több kárt okozhatnak, mint hasznot a piac állapotában.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai azt mutatják, hogy a BTC árfolyama a február 11-i kereskedésben a 43.000 dolláros támaszszint közelében mozgott, miután az elmúlt héten a 37.000 dolláros szintről 20%-kal emelkedett.
Forrás: TradingView

Íme egy pillantás arra, hogy az elemzők mit várnak legközelebb a BTC és a szélesebb kriptopénzpiac számára.

„40.000 dollárig való elmozdulásra számítunk”

A bitcoin árával kapcsolatos bullish és bearish forgatókönyvekről írt a kriptokereskedő Twitter-elemző „Crypto_Ed_NL”, aki az alábbi ábrát tette közzé, amely két lehetséges BTC-árpályát vázol fel.

Crypto_Ed_NL azt mondta:

„Az árfolyamok a következő módon alakulnak: ellenőrzöm a legújabb chartomat a jelenlegi helyzetről. Semmi sem változott. Várhatóan 40.000 dollár felé mozdul el. A bikás forgatókönyv szerint 48.000 dollárig lesz felpattanás. Medvék jönnek a játékba, amikor áttörjük a 40.000 dollárt.”

A BTC ellenállási szintjeinek összefolyása

A Bitcoin most egyre szűkebb csatornába kerül ezeken a jelenlegi szinteken, nagyrészt a február 4-i „12.000 dolláros zuhanás” miatt, a Delphi Digital friss jelentése szerint, amely megjegyezte, hogy a BTC most „több időkeretben is az ellenállás felé tart”.
Mivel a BTC árfolyama a napi, heti és havi ellenállás összefolyása felé tart, a Delphi Digital elemzői szerint „a piaci szereplők mindenféleképpen potenciális árplafonként fognak erre tekinteni”, és ez „logikus hely, ahol profitszerzési/kockázatcsökkentési aktivitásra lehet számítani az ellenállási zónák összefolyása, valamint a legutóbbi mélypontokról való elmozdulás sebessége és nagyságrendje miatt”.

BTC/USD 8 órás diagram. Forrás: Delphi Digital

Ami a legfontosabb területeket illeti, amelyekre figyelni kell a továbbiakban, a Delphi Digital kiemelte a BTC jelentős mennyiségű támogatását a 40.000 és 41.000 dollár közötti tartományban, a következő támaszszint pedig a 38.500 dollárnál található.
Ami a BTC feljebb lépésének lehetőségét illeti, a Delphi Digital a 46.000 és 48.000 dollár közötti zónát jelölte meg erős ellenállási területként.

A jelentés megjegyezte, hogy,

„Ez a napi, heti és havi kínálati zóna valószínűleg egy nehéz ellenállási szint lesz. E szint fölött valószínűleg 50.000 dollár felé fogunk szorulni”.

Pozitívumként a Delphi Digital kiemelte az intézményi áramlások közelmúltbeli fellendülését az elmúlt hetekben, „ahogy a piac elkezdett visszatérni”.

Havi forrásáramlás egyes digitális eszközbefektetési termékcsoportokhoz. Forrás: Delphi Digital

A Delphi Digital szerint a Grayscale a legnagyobb szereplő az intézményi játékban „az intézményi AUM nagyjából 65%-ával”, de vannak arra utaló jelek, hogy a hangulat kezd megváltozni.
A Delphi Digital szerint,

„A BTC-t és az ETH-t leszámítva továbbra is a Binance Coin (BNB) és a BNB-alapú termékek vonzották a legtöbb AUM-ot, de az intézményi hangulat kezd az olyan alternatív neveket előnyben részesíteni, mint a SOL”.

A bikák kihasználhatják ezt a klasszikus kereskedési mintát

Egy utolsó bullish perspektívát kínált a BTC jövőjével kapcsolatban a kriptoelemző és álneves Twitter-felhasználó, „IamCryptoWolf”, aki az alábbi chartot tette közzé, amely egy lehetséges Bitcoin árfolyam-pályát vázol fel.


IamCryptoWolf azt mondta:

„Mindenki 46.000 dollárért kiált, mi van, ha 50.000 dollár –> 46.000 dollár –> 60.000 dollár, inverz fej és váll alakzattal?”.

A teljes kriptopénzpiaci tőke jelenleg 1,97 billió dollár, a bitcoin dominanciaaránya pedig 41,9%.

Olvastad már? A legalább 1000 BTC-t birtokló címek száma emelkedett az elmúlt hetekben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!