Nem nagyon mozdul a kriptopiac

-

Általánosságban elmondható, hogy a legtöbb kriptopénz az elmúlt hét napban csökkent, de a veszteségek nem voltak olyan súlyosak, mint az előző héten.
A bitcoin 5%-ot süllyedt az elmúlt héten, és e sorok írásakor 40 205 dolláron kereskedtek vele. Eközben az Ethereum 5,8%-ot esett a héten, és most 3 040 dolláron áll.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Solana, a Cardano és az Avalanche – a három vezető okosszerződés-alapú „Ethereum-gyilkos” – hétnapos vesztesége 8% körüli volt. Az írás időpontjában a Solana 102 dolláron, a Cardano 0,9536 dolláron, az Avalanche pedig 77,58 dolláron állt.
A Terra LUNA könyvelhette el a héten a legnagyobb veszteséget a top 30 érme között, 15%-ot zuhant 81,31 dollárra. A Cosmos és az Ethereum Classic is valamivel több, mint 10%-ot esett a héten, 24,32 és 39,99 dollárért cseréltek gazdát.

A hét hírei

Hétfőn a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance elvi jóváhagyást kapott Abu Dhabi pénzügyi szabályozóitól.
Ezzel a Binance zöld utat kapott, hogy engedélyt kérjen az Egyesült Arab Emírségekben virtuális eszközök bróker-kereskedőjeként való működésre. Amennyiben a kérelem sikerrel jár, a Bloomberg szerint a tőzsde egy leányvállalaton keresztül kiszolgálhatná az ügyfeleket a régióban.
Kedden a Circle nevű kriptofizetési vállalat 400 millió dolláros finanszírozási kört jelentett be a BlackRock vagyonkezelő vezetésével.

A világ legnagyobb vagyonkezelője, a több mint 10 billió dollárnyi kezelt vagyonnal rendelkező BlackRockot választották meg a Circle USDC stabilcoinját fedező fiat-tartalékok kezelésére.
Szerdán a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao bejelentette, hogy a vállalat a világ legnagyobb startup inkubátorában, a párizsi Studio F-ben kap helyet. A lépés része a Binance 100 millió dolláros franciaországi befektetési akciójának, amelyet először novemberben jelentett be.
A megállapodás azt jelenti, hogy a Binance által kiválasztott kripto startupok ingyenes szállást és hozzáférést kapnak a Station F különböző erőforrásaihoz az inkubációs időszak alatt, emellett a Binance csapatának és partnereinek támogatásához is hozzáférhetnek.
A CoinSwitch Kuber lett a második nagy indiai kriptopénz, amely letiltotta a készpénzbefizetéseket a népszerű United Payments Interface (UPI) fizetési rendszeren keresztül.
A központi bankok által szabályozott UPI rendszer korábban lehetővé tette az indiai felhasználók számára, hogy készpénzt fizessenek be kriptók vásárlására a CoinSwitch és a WazirX tőzsdéken. A CoinSwitch a „szabályozási bizonytalanságra” hivatkozott az UPI-befizetések felfüggesztésének okaként.
Pénteken a Ripple korábbi tanácsadóját, Michael Barrt nevezték meg Joe Biden elnök első számú jelöltjeként a Federal Reserve felügyeleti alelnöki posztjára.
A március eleji végrehajtási rendeletének nyilvánosságra hozatala óta Biden mérsékelt és befogadó álláspontot képvisel a kriptóval kapcsolatban, mivel igyekszik integrálni és szabályozni azt az amerikai pénzügyi rendszerbe.

Végül ugyanezen a napon a portugál szabályozó hatóságok engedélyezték a Bison Banknak, hogy az ország első kriptobankjaként működjön.
A bank engedélyt kapott a Bison Digital Assets leányvállalat elindítására, amely kriptovaluták letétkezelési és kereskedési szolgáltatásait fogja végezni.

Olvastad már? Az orosz kormány felülvizsgálja a kriptotörvényt, reagált a kipto-Twitter

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!