Az orosz pénzügyminisztérium megosztotta a kormánnyal a módosított és véglegesített kriptotörvénytervezetet, amely a kriptovaluták törvényes fizetőeszközként való használatát javasolja.

Az orosz pénzügyminisztérium (MinFin) véglegesítette a „Digitális pénznemekről” elnevezésű törvénytervezetet, és elküldte azt az orosz kormánynak jóváhagyásra, hogy törvényként fogadják el.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A szövetségi törvénytervezet a kriptovaluták kereskedelmével és bányászatával kapcsolatos szabályozást pontosítja.

Április 8-án az orosz pénzügyminisztérium bejelentette egy készülő kriptotörvénytervezet módosítását és véglegesítését, amely a kriptopiacon belüli forgalmazással, kibocsátással, kereskedéssel, bányászattal és egyéb tevékenységekkel kapcsolatos szabályozási egyértelműséget biztosít.

Míg április 16-án korán felbukkantak meg nem erősített hírek arról, hogy Oroszország legalizálja a kriptopénzeket, a Twitteren virágzó kriptoközösség tárt karokkal fogadta a bejelentést.

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao is az elsők között volt, aki elismerte a lépést, tekintettel a számos szankcióra, amelyet jelenleg az országgal szemben alkalmaznak.

A kripto legalizálása körüli felhajtást a Kommerszant című helyi orosz napilap jelentése váltotta ki, amely állítólag megszerezte a törvénytervezet hiteles, végleges változatát.

A helyi média szerint a tervezet a digitális valuta „az Orosz Föderáció pénzegységének nem minősülő fizetőeszközként való elfogadását” javasolta, amelyet az orosz kormány még nem fogadott el törvényként.

Ahogy a por leülepedett, a kripto-Twitter hamarosan rájött, hogy egy kicsit túl korán ünnepeltek, és hamarosan törölték a kriptó oroszországi jogi státuszát éljenző tweeteket.

Bár a MinFin véglegesítette és megosztotta a törvénytervezetet az orosz kormánnyal, a törvényként való elfogadásáról szóló hivatalos bejelentés még mindig várat magára, ismert időzítés nélkül.

A Kommerszant jelentése azt is kiemelte, hogy a törvénytervezet a kriptóval kapcsolatos tevékenységek szabályozási keretének kiépítését javasolja.

Április 14-én Szergej Katyrin, az Orosz Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az afrikai országokkal való együttműködést javasolta a kripto- és központi banki digitális valutákban (CBDC) történő határokon átnyúló elszámolások lebonyolítására.

A minisztérium a véglegesített törvényjavaslattal kapcsolatos közleményében közzétette, hogy az orosz kormány összes többi részlegének álláspontját figyelembe véve pontosította a kriptorendeleteket.

A nemzetközi szankciók és az ebből fakadó infláció ellensúlyozására Pavel Zavalny, az Orosz Gáztársaság elnöke utalt arra, hogy a Bitcoin (BTC) elfogadható lenne fizetőeszközként az olaj- és gázexportért.

Mint arról a Cointelegraph beszámolt, Zavalny azt javasolta, hogy „baráti országoktól” orosz rubelben, kínai jüanban, török lírában vagy akár Bitcoinban (BTC) fogadjanak el fizetéseket. A „barátságtalan országok” viszont rubelben vagy aranyban fizethetnének az olajért.

Olvastad már? Az Opera kriptoböngészője már iPhone-on és iPaden is elérhető

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!