Az orosz kormány felülvizsgálja a kriptotörvényt, reagált a kipto-Twitter

-

Az orosz pénzügyminisztérium megosztotta a kormánnyal a módosított és véglegesített kriptotörvénytervezetet, amely a kriptovaluták törvényes fizetőeszközként való használatát javasolja.
Az orosz pénzügyminisztérium (MinFin) véglegesítette a „Digitális pénznemekről” elnevezésű törvénytervezetet, és elküldte azt az orosz kormánynak jóváhagyásra, hogy törvényként fogadják el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A szövetségi törvénytervezet a kriptovaluták kereskedelmével és bányászatával kapcsolatos szabályozást pontosítja.
Április 8-án az orosz pénzügyminisztérium bejelentette egy készülő kriptotörvénytervezet módosítását és véglegesítését, amely a kriptopiacon belüli forgalmazással, kibocsátással, kereskedéssel, bányászattal és egyéb tevékenységekkel kapcsolatos szabályozási egyértelműséget biztosít.
Míg április 16-án korán felbukkantak meg nem erősített hírek arról, hogy Oroszország legalizálja a kriptopénzeket, a Twitteren virágzó kriptoközösség tárt karokkal fogadta a bejelentést.


A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao is az elsők között volt, aki elismerte a lépést, tekintettel a számos szankcióra, amelyet jelenleg az országgal szemben alkalmaznak.

A kripto legalizálása körüli felhajtást a Kommerszant című helyi orosz napilap jelentése váltotta ki, amely állítólag megszerezte a törvénytervezet hiteles, végleges változatát.
A helyi média szerint a tervezet a digitális valuta „az Orosz Föderáció pénzegységének nem minősülő fizetőeszközként való elfogadását” javasolta, amelyet az orosz kormány még nem fogadott el törvényként.
Ahogy a por leülepedett, a kripto-Twitter hamarosan rájött, hogy egy kicsit túl korán ünnepeltek, és hamarosan törölték a kriptó oroszországi jogi státuszát éljenző tweeteket.
Bár a MinFin véglegesítette és megosztotta a törvénytervezetet az orosz kormánnyal, a törvényként való elfogadásáról szóló hivatalos bejelentés még mindig várat magára, ismert időzítés nélkül.
A Kommerszant jelentése azt is kiemelte, hogy a törvénytervezet a kriptóval kapcsolatos tevékenységek szabályozási keretének kiépítését javasolja.
Április 14-én Szergej Katyrin, az Orosz Kereskedelmi és Iparkamara elnöke az afrikai országokkal való együttműködést javasolta a kripto- és központi banki digitális valutákban (CBDC) történő határokon átnyúló elszámolások lebonyolítására.
A minisztérium a véglegesített törvényjavaslattal kapcsolatos közleményében közzétette, hogy az orosz kormány összes többi részlegének álláspontját figyelembe véve pontosította a kriptorendeleteket.

A nemzetközi szankciók és az ebből fakadó infláció ellensúlyozására Pavel Zavalny, az Orosz Gáztársaság elnöke utalt arra, hogy a Bitcoin (BTC) elfogadható lenne fizetőeszközként az olaj- és gázexportért.


Mint arról a Cointelegraph beszámolt, Zavalny azt javasolta, hogy „baráti országoktól” orosz rubelben, kínai jüanban, török lírában vagy akár Bitcoinban (BTC) fogadjanak el fizetéseket. A „barátságtalan országok” viszont rubelben vagy aranyban fizethetnének az olajért.

Olvastad már? Az Opera kriptoböngészője már iPhone-on és iPaden is elérhető

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!