Az amerikaiak szerint Észak-Korea felel az Axie Infinity 600 milliós meghekkeléséért

-

Az OFAC, az Államok külföldi pénzeszközökkel foglalkozó hivatala úgy nyilatkozott, hogy a Ronin hálózat támadásáért az Észak-koreai Lazarus Group nevű hekkercsoport tehető felelőssé.
A hatóságok megjelölték az érintett címeket, amelyek részt vettek a támadásban, és hozzárendelték a csoporthoz.
Emellett felkerültek egy speciális listára, az SDN-re, amely az országban blokkoltnak számító szervezeteket és személyeket összesíti.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Figyelik a címeket

Április 14-én frissítette a szankcionált címek listáját az OFAC, és felkerültek rá a Ronin-támadáshoz használt Ethereum-címek is.
A sajtót hamar bejárta a hír, hogy március 29-én sikeresen megtámadták az Axie Infinity játéknak otthont adó Ronin hálózatot, és a blokkláncos játék tárcáiból közel 620 millió dollárnyi kriptopénzt zsákmányoltak.
Ezzel a Ronin-hekkelés számít az eddigi egyik legnagyobb értékben elkövetett támadásnak, amely a defi szektorban feltűnt.
Az USA Államkincstára és az OFAC elmondása szerint az Ethereum-cím, amelyeket a különböző blokklánc-explorereken már korábban megjelöltek, mint „Ronin-támadók”, a Lazarus Group csoporthoz köthető.
Ebben a tárcában mai áron nagyjából 440 millió dollárnyi ETH van, összesen 144837,79 ether. Az SDN lista azt is elmagyarázza, hogy a csoport több különböző néven is ismert, a Guardians of Peace, Hidden Cobra, Red Dot, Temp.Hermit, New Romantic Cyber Army Team mind őket takarja.

A tranzakciók, amelyek a listán található címekhez köthetők, tiltottak az USA által.
Az OFAC már korábban is hangoztatta, hogy a Lazarus Group nagy veszélyt jelenthet a felhasználókra. A szakértők szerint hozzájuk köthető több nagy kriptohekkelés, és zsarolóvírusos támadás is.
Számos vizsgálat folyik jelenleg is, amely a csoport tevékenységét próbálja felderíteni. A tranzakciók a megjelölt címekkel tiltottnak számítanak az USA lakosai és pénzintézetei számára.
Az ENSZ egyik 2019 márciusi jelentése arra jutott, hogy Észak-Korea az ország vezetőjének utasítására nagyjából 670 millió dollárnyi kriptopénzt halmozott már fel.

2020 júliusában pedig az USA hadseregének egyik jelentésében adták meg a becslést, hogy az ország nagyjából 6000 hekkerrel rendelkezhet, köztük a hírhedt Lazarus Group tagjaival.

Olvastad már?

Forrás:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!