Nem könnyű a bányászok dolga

-

A bitcoin-bányászokat a jelek szerint kevésbé érdeklik az aktuális piaci körülmények, és nagyban fejlesztik a bányászfarmokat, ezt osztotta meg a CryptoQuant alapítója, Ki Young Ju a követőivel.

A folyamatos munka eredményeképpen a hálózati hashráta egyre újabb és újabb csúcsokat dönt, ahogyan a bányászok optimalizálják, modernizálják a folyamataikat, hogy javítsák a hatékonyságot.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hashráta a hálózatra fordított teljes számítási kapacitást jelenti, minden egyes készüléket, amely segítségével a bányászok a kriptopénzek algoritmusát futtatják, hogy új blokkokat hozhassanak létre.

Vannak kriptók, amelyeket CPU-val, processzorral bányásznak, vannak, amelyeket videókártyával, GPU-val, és vannak, amelyeket ASIC gépekkel, azaz olyan bányász-számítógépekkel, amelyek semmi mást nem tudnak csinálni, csak azt az egy meghatározott algoritmust futtatni, amely a bányászott kriptopénzhez kell, azt viszont rendkívül hatékonyan.

A hashráta egyrészt megmutatja, hogy mennyi erőforrást fordítanak a bányászok a hálózatra, mekkora a verseny a résztvevők között, másrészről megmutatja, hogy mennyire biztonságos egy hálózat, hiszen aki bármiféle kétes szándékkal rendelkezne, annak a hálózati erőforrások legalább felét kellene uralnia, hogy keresztül tudja vinni a terveit.

A hashráta növekedése egyértelmű jele annak, hogy a bányászok szerint van jövője a hálózatnak, hiszen megéri az ilyen hosszú megtérülésű befektetést a bányászat, a rövidebb távú, nehezebb időszakok dacára is.

A bányászat kifejezetten versenyszerűen működik, a cél a lehető legnagyobb kapacitás kezelése, a lehető legkisebb költség mellett.

Mikor egy bányász elavultabb eszközparkkal rendelkezik, vagy az energiaköltsége magas, mert olyan helyen működik, ahol drága az áram, a költségek fedezésére néha több coint kell eladnia, mint szeretne.

A bányászat alapvetően akkor nyereséges, ha az bányászatért kapott coinok eladása után, és a költségek megfizetése után is marad pénze az üzemeltetőknek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Legyen ez fiat valuta, vagy maradjon bitcoinként a bányászok tárcájában, a lényeg, hogy többet tudnak termelni, mint amennyibe kerül a működés.

Mikor az árfolyam nagyon leesik, akkor lehet, hogy a bányászott coinok teljes értékesítése sem fedezi a költségeket, így a gyengébb bányászoknak abba kell hagyni a működést, teret hagyva az erősebbeknek, hatékonyabbaknak.

Ezek a szereplők viszont hagyományosan kevesebb coint adnak el, tehát kevesebb kerül a piacra, csökken a készlet, így az elemzők szerint ez áremelkedéshez vezethet.

A Glassnode adatai alapján jelenleg is egy ilyen periódusban járunk, így a mostani árszinteken a BTC jó vételnek tekinthető, mivel valószínűleg hamarosan tovább emelkedhet.

Forrás: Glassnode

A BTC jelenlegi ára 26 ezer dollár környékén jár, és az elmúlt 24 órában több, mint 7%-ot vesztett az árából.

Ez az alacsony ár már sok bányász számára sem túl kedvező, hiszen alacsonyabb, mint a bányászat költsége.

Young Ju szerint ez tetten érhető a hashráta/hardver arányból is. Ez a mérőszám megmutatja, hogy a bányászok mennyi jövedelemre számíthatnak 1 terahash számítási kapacitás után, a meghatározott működési költségek mellett.

Ez az arány nem emelkedett meg az elmúlt időszakban, ez pedig arra utal, hogy a bányászok inkább tartják a kibányászott coinokat, és a költségeiket a blokkokért járó tranzakciós jutalékokból fedezik.

Olvastad már? A kiberbűnözők a kriptojátékokat használják milliók ellopására

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!