Nem fogják kriptóval megkerülni a szankciókat az oroszok

-

Az orosz központi bank elutasította azt a javaslatot, hogy engedélyezzék a digitális valuták használatát szankciók kijátszása céljából.
A monetáris hatóság szerint ez aligha jöhet szóba, mivel a nyugati szabályozók már most is lépéseket tesznek az ilyen tranzakciók megakadályozására.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nem lehet bitcoint alkalmazni a szankciók kijátszására – mondja az orosz központi bank
Az orosz jegybank lehetetlennek tartja a kriptovaluták használatát az ukrajnai katonai konfliktus miatt bevezetett pénzügyi korlátozások kijátszására.
Ezt a központi bank első kormányzóhelyettese, Kszenyija Judaeva nyilatkozta, és az orosz parlament alsóháza, az Állami Duma egyik képviselőjének javaslatára válaszul tette.
Anton Gorelkin, a kormányzó Egységes Oroszország párt törvényhozója azt javasolta, hogy az orosz vállalatok és egyéni vállalkozók számára engedélyezni kellene a digitális valutában történő fizetéseket, többek között a külföldi partnerekkel való elszámolások során.
Szerinte a Nyugat által bevezetett szankciókra válaszul elkerülhetetlen egy orosz nemzeti kriptoinfrastruktúra létrehozása.
A központi bank tisztviselői azonban meg vannak győződve arról, hogy az orosz vállalkozások által kriptovalutában történő nagy összegű pénzátutalások nem lennének megvalósíthatók.
A RIA Novosztyi hírügynökség által idézett Judaeva rámutatott, hogy az EU, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Japán és Szingapúr szabályozóhatóságai már megkezdték a megelőző intézkedések végrehajtását.

A digitáliseszköz-platformok, például a kriptotőzsdék is olyan korlátozásokat fogadnak el, amelyek az orosz felhasználók számára a pénzeszközökhöz való hozzáférés megtagadásával érnek fel – tette hozzá.
És még azokban a joghatóságokban is, ahol a kriptofizetések jelenleg nem tiltottak, a hatóságok egyre magasabb követelményeket támasztanak a kriptoszolgáltatókkal szemben az ügyfél-azonosítási szabályoknak való megfelelés tekintetében.
Az orosz Központi Bank (CBR) továbbra is határozottan ellenzi a kriptovaluták legalizálását. Januárban a pénzügyi hatóság a kriptovalutákkal kapcsolatos műveletek általános betiltását javasolta az országban.
Fenntartják, hogy a bitcoinhoz hasonló decentralizált digitális valuták nem használhatók áruk és szolgáltatások kifizetésére.
Az ügyben képviselt keményvonalas álláspontjával a CBR elszigeteltségbe került a moszkvai kormányzati intézmények között.
Februárban a szövetségi kormány a pénzügyminisztérium koncepcióján alapuló szabályozási tervet hagyott jóvá, amely a szigorú felügyelet mellett történő szabályozást részesíti előnyben a tiltással szemben.
Napokkal azelőtt, hogy az orosz hadsereg átlépte az ukrán határt, a minisztérium benyújtotta az ország kriptopiacának átfogó szabályozására szabott „A digitális valutáról” szóló új törvénytervezetet.

Március közepén egy másik orosz törvényhozó, aki a készülő kriptószabályozáson dolgozik, Alekszandr Jakubovszkij felvetette, hogy a kriptovaluták segíthetnek Oroszországnak helyreállítani a globális pénzügyekhez való hozzáférését.

Olvastad már? Anthony Scaramucci aggódik az USA politikusai miatt

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!