Lehet, hogy még 2024-ig kell várniuk a bikáknak

-

A történelmi adatok szerint a Bitcoin következő 10-szeres árfolyam-emelkedése csak két év múlva következik be, de Peter Brandt elemzőt ez nem győzte meg.
Az új adatok szerint a Bitcoin (BTC) még két évig oldalazhat, mielőtt újra beindulna a bikafutása.
Peter Brandt veterán kereskedő április 6-i tweetjében kiemelte a történelmi mintákat, amelyek arra utalnak, hogy a hodlereknek 2024-ig kell várniuk a következő holdfutásra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

8 hónap lefelé, még 25 van hátra?

A Bitcoin meglepte az elemzőket az elmúlt egy év teljesítményével, mivel a várva várt „kirobbanó” csúcs 2021 negyedik negyedévében sokkal alacsonyabb volt a elképzeltnél.
Miután a BTC/USD több mint 50%-ot veszített ezekből a szerény új történelmi csúcsokból, megváltozott a vita az árfolyam és a Bitcoin négyéves felezési ciklusainak viszonya körül.
A piac, ahogy arról a Cointelegraph beszámolt, hozzászokott ahhoz, hogy négyéves ciklusonként egyszer jön egy makro árcsúcs, konkrétan a Bitcoin minden egyes blokkjutalom feleződési eseménye utáni évben.
Most azonban az ármozgás kevésbé kiszámítható, és bár az azt irányító tényezők sokfélék, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a bikák az aktuális ciklus egy másik pontján ne kapnának lendületet.
Brandt adatai azt mutatják, hogy a Bitcoin következő impulzushulláma nem biztos, hogy 2024 májusáig tart – ami szinte pontosan egybeesik a következő blokktjutalom-feleződéssel.
Történelmileg ez egy évvel túl korai lenne egy robbanásszerű csúcshoz, de a történelmi minták alapján, amelyek túlmutatnak a felezési ciklusokon, még mindig 10x-es árnövekedést hozhat.
„Az elmúlt két alkalommal, amikor a BTC 10X vagy annál nagyobb mértékben emelkedett, átlagosan 33 hónapra volt szükség, mielőtt a rakéta következő szakasza beindult” – magyarázta Brandt.
„Ha a történelem megismétli önmagát (ami szerintem nem fog megtörténni), akkor a következő rakétafokozat 2024 májusában fog begyulladni”.

BTC/USD kommentált grafikon. Forrás: Peter Brandt/ Twitter

Egyszerre csak egy lépés

Ami azt illeti, hogy mi tarthatja addig lenyomva a Bitcoint, az elemzők túlnyomórészt makro kiváltó okokra mutogatnak.
A központi banki szigorítás, ha sikeres, logikusan nyomást kell gyakorolnia a kockázati eszközökre, míg a magas infláció és az alacsony kamatlábak elhúzódó időszaka szintén borús képet fest a Bitcoin számára – legalábbis rövid távon.

Távolabbra nézve a status quo megváltozhat, amint az események kezdeti sokkja elmúlik.
Mind Arthur Hayes, a BitMEX tőzsde volt vezérigazgatója, mind Mike McGlone, a Bloomberg elemzője feltűnően bizakodóbbak a Bitcoinnal kapcsolatban hosszabb távon, mint a következő hónapokban.

„A BTC egy kockázatos biztonságos menedék. Az arany egy kockázatmentes biztonságos menedék. A Bitcoinnak mint egy nem tesztelt elméleti biztonságos menedéknek, az idei év lesz az első igazi piaci tesztje”prognosztizálta februárban Willy Woo statisztikus a 2022-es kilátásokról.

„Egy háborús forgatókönyvben a risk-off az első piaci reakció, a második piaci reakció pedig a safehavensek felé irányul”.

Olvastad már? Egyre népszerűbb a kanadai bitcoin ETF

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!