A bitcoin küldésének a díja régóta nem látott szintre süllyedt, köszönhetően a Lightning Network menetelésének, a kötegelt küldésnek, a bányászok tartalékolásainak.

Ezek mindegyike nagy segítség abban, hogy a jutalékok kezelhető mértékűek maradjanak.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Galaxy Digital jelentése alapján így most különösen jó alkalom adódik arra, hogy a tárcák között rendszerezzék a coinjaikat a felhasználók.

A tranzakciós díjak mediánértéke 59 centig, 1300 satoshira süllyedt, ilyen alacsonyan utoljára 2011-ben tartózkodott.

Forrás: Galaxy Digital

A csúcsot jelenleg a 2,06 dolláros díj, 4500 sat jelenti. Alex Thorn, a Galaxy kutatási vezetője szerint ez a különböző fejlesztések kombinációjának köszönhető, mint amilyenek például a SegWit, vagy éppen a töretlenül növekvő Lightning Network.

Ezek összhatásának tudható be, hogy a tranzakciós jutalékok egy évtizede nem látott mértékűre zsugorodtak

James Check, a Glassnode vezető elemzője egyetért Thorn elméletével, hiszen az új fejlesztéseknek köszönhetően lényegesen több tranzakció fér egy blokkba, és így a hálózat nagyobb áteresztő-képessége a várakozásoknak megfelelően csökkenti a jutalékok szintjét is.

Nézetei szerint ráadásul a SegWit alkalmazása pont a tavaly május és július közötti alj elérésével egy időben ugrott meg.

Forrás: Glassnode

„A fő ok, amiért a díjak ilyen alacsonyak, az a tavaly májusi összeomlás, mikor az árfolyam a felére esett. Ez megtizedelte a lakossági, kisbefektetői érdeklődést. A díjak mellett az aktív címek száma és a tranzakciók száma egyaránt hatalmasat csökkent akkor. Nem véletlen, hogy sokan medvepiacot kezdtek el hangoztatni, és az is biztos, hogy sokan megégették magukat, pénzügyileg. Ők akkor ki is léptek a piacról.”

Eric Yakes, a „7. tulajdon” című könyv szerzője elmondta, jelenleg éppen rendszerszintű átalakulásokat tapasztalunk a piaci dinamizmusokban, és a történeti korrelációk egyszerűen nem működnek, nem nyújtanak fogódzót.

A hálózati fejlesztések természetesen nem állnak meg, nemrégiben a Lightning Labs jelentette be, hogy a cég 70 millió dolláros befektetést kapott, amelyet stablecoinok integrációjára kíván majd fordítani.

Yakes szerint a hálózat decentralizáltságának a megtartása, és a növekedés megkívánja, hogy a jutalékok a lehető legalacsonyabbak maradjanak.

Ez jó a felhasználóknak is, és a hálózat fenntartóinak, nem beszélve a Lightning csatornák számának a növekedéséről, de ezzel együtt viszont arra is rávilágítanak, hogy a lakossági érdeklődés szinte eltűnt.

„Nem kell messzire menni, a Google Trends adataiból is látszik, hogy a BTC népszerűsége visszaesett, alig vannak újonnan érkező felhasználók. A Bitcoinnak szüksége van a Lightning Network növekedésére, és arra is, hogy végül az okosszerződések is megjelenhessenek a hálózaton.”

Olvastad már? Egy év alatt 60%-kal nőtt a kriptomilliárdosok száma

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!