Rekord-alacsonyan a Bitcoin tranzakciós díjai

-

A bitcoin küldésének a díja régóta nem látott szintre süllyedt, köszönhetően a Lightning Network menetelésének, a kötegelt küldésnek, a bányászok tartalékolásainak.
Ezek mindegyike nagy segítség abban, hogy a jutalékok kezelhető mértékűek maradjanak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Galaxy Digital jelentése alapján így most különösen jó alkalom adódik arra, hogy a tárcák között rendszerezzék a coinjaikat a felhasználók.


A tranzakciós díjak mediánértéke 59 centig, 1300 satoshira süllyedt, ilyen alacsonyan utoljára 2011-ben tartózkodott.

Forrás: Galaxy Digital

A csúcsot jelenleg a 2,06 dolláros díj, 4500 sat jelenti. Alex Thorn, a Galaxy kutatási vezetője szerint ez a különböző fejlesztések kombinációjának köszönhető, mint amilyenek például a SegWit, vagy éppen a töretlenül növekvő Lightning Network.
Ezek összhatásának tudható be, hogy a tranzakciós jutalékok egy évtizede nem látott mértékűre zsugorodtak

James Check, a Glassnode vezető elemzője egyetért Thorn elméletével, hiszen az új fejlesztéseknek köszönhetően lényegesen több tranzakció fér egy blokkba, és így a hálózat nagyobb áteresztő-képessége a várakozásoknak megfelelően csökkenti a jutalékok szintjét is.
Nézetei szerint ráadásul a SegWit alkalmazása pont a tavaly május és július közötti alj elérésével egy időben ugrott meg.
Forrás: Glassnode

„A fő ok, amiért a díjak ilyen alacsonyak, az a tavaly májusi összeomlás, mikor az árfolyam a felére esett. Ez megtizedelte a lakossági, kisbefektetői érdeklődést. A díjak mellett az aktív címek száma és a tranzakciók száma egyaránt hatalmasat csökkent akkor. Nem véletlen, hogy sokan medvepiacot kezdtek el hangoztatni, és az is biztos, hogy sokan megégették magukat, pénzügyileg. Ők akkor ki is léptek a piacról.”

Eric Yakes, a „7. tulajdon” című könyv szerzője elmondta, jelenleg éppen rendszerszintű átalakulásokat tapasztalunk a piaci dinamizmusokban, és a történeti korrelációk egyszerűen nem működnek, nem nyújtanak fogódzót.
A hálózati fejlesztések természetesen nem állnak meg, nemrégiben a Lightning Labs jelentette be, hogy a cég 70 millió dolláros befektetést kapott, amelyet stablecoinok integrációjára kíván majd fordítani.
Yakes szerint a hálózat decentralizáltságának a megtartása, és a növekedés megkívánja, hogy a jutalékok a lehető legalacsonyabbak maradjanak.

Ez jó a felhasználóknak is, és a hálózat fenntartóinak, nem beszélve a Lightning csatornák számának a növekedéséről, de ezzel együtt viszont arra is rávilágítanak, hogy a lakossági érdeklődés szinte eltűnt.

„Nem kell messzire menni, a Google Trends adataiból is látszik, hogy a BTC népszerűsége visszaesett, alig vannak újonnan érkező felhasználók. A Bitcoinnak szüksége van a Lightning Network növekedésére, és arra is, hogy végül az okosszerződések is megjelenhessenek a hálózaton.”

Olvastad már? Egy év alatt 60%-kal nőtt a kriptomilliárdosok száma

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!