Scaramucci a Bitcoint „a szabadság eszközének” nevezte, miközben őszintén beszélt a kriptoiparral kapcsolatos hosszú távú optimizmusáról és az amerikai vezetéssel kapcsolatos aggodalmairól.

A Skybridge Capital alapítója szerint a blokklánc-iparnak nagyon fényes jövője van, de aggódik az ország „nagyon gyenge vezetése” miatt.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Scaramucci a Fehér Ház korábbi kommunikációs igazgatója, a Skybridge Capital pedig a 7 milliárd dolláros Skybridge Bitcoin Fundot kezeli.

Az Ausztráliában szerdán megrendezett Australian Financial Review Crypto Summit-on őszintén beszélt a kriptó és a politika jelenlegi és jövőbeli helyzetéről az Egyesült Államokban.

Elmondta, hogy bár a blokklánc technológia jelenleg nehézkesnek tűnik, csillogó jövőt lát az iparág számára.

Úgy érzi azonban, hogy a legnagyobb akadály, amely az iparág növekedésének útjába állhat, az amerikai vezetés „abszolút aljas” politikusai. Scaramucci tömören úgy fogalmazott, hogy nagyon aggódnunk kell, ha a jelenlegi befutók közül kerül ki a következő elnök.

Különösen Ted Cruz szenátort vette célba, akit „a képmutatás apoteózisának” nevezett, mivel Scaramucci szerint hajlamos arra, hogy a magánéletben negatívan beszéljen olyan kérdésekről vagy emberekről, mint Trump, de a nyilvánosság előtt pozitívan nyilatkozzon róluk.

Az iparág kétségkívül reméli, hogy ez a tulajdonság nem vonatkozik Cruz kriptovalutáról alkotott nézeteire.

Cruz szenátor nyíltan kriptopénz-párti, és március 30-án olyan törvényt terjesztett elő, amely megtiltaná a Federal Reserve-nek, hogy központi banki digitális valutát (CBDC) bocsásson ki magánszemélyek számára.

A politikusokkal kapcsolatos aggodalmai ellenére Scaramucci úgy véli, hogy a kriptopénznek az IRS, az adóhivatal általi tulajdonként való besorolása „szinte lehetetlenné teszi annak betiltását az Egyesült Államokban”.

“Azt jósolom, hogy már elérkeztünk ahhoz a pillanathoz, amikor a BTC meglehetősen szabályozott lesz, és más kriptovaluták is meglehetősen szabályozottak lesznek itt az Egyesült Államokban, mindezen okok miatt. Képzeljük csak el, hol lehetünk öt év múlva, amikor a nyugati világban gyakorlatilag mindenkinek lesz egy okostelefonos pénztárcája a zsebében, és valószínűleg a világ összes éttermében tud majd tranzakciókat lebonyolítani.”

Az iparág jövőjével és az 500 000 dolláros BTC árfolyam-jóslatával kapcsolatos hosszú távú optimizmusát olyan rövid távú akadályok mérséklik, mint a BTC tőzsdén kereskedett alap (ETF) hiánya, a Covid elhúzódó aspektusai, az ellátási lánc különböző zavarai és az ukrajnai háború.

A Skybridge megkísérelte elindítani egy spot Bitcoin ETF-et, de az Értékpapír- és Tőzsdebizottság, a SEC januárban elutasította ezt.

Az ősi TradFi kritikusait, Warren Buffettet és Charlie Mungert egyszerűen azzal söpörte le, hogy „a Bitcoin nem érdekli”, hogyan vélekednek róla.

Februárban Munger egy részvényesi ülésen a Bitcoint “nemi betegséghez” hasonlította, amire Scaramucci így reagált:

„Charlie Munger szerint [a Bitcoin] a legrosszabb dolog, ami valaha történt ebben a civilizációban, annak ellenére, hogy atombombák robbantak fel, voltak világjárványok, globális háborúk és népirtások.”

Olvastad már? További 4.197 BTC-t vásárolt a MicroStrategy

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!