Nem fogadta el az orosz parlament a kriptobányászatot szabályozó törvénytervezetet

-

Az Állami Duma, az orosz alsóház elutasította a javaslatot, amely az ország kriptoiparát szabályozta volna.

A tervezet legalizálta volna a kriptopénzes fizetéseket is, egy másik, már kidolgozott vázlatban pedig a határokon átnyúló utalások kerülnének engedélyezésre, ez a tervezet is hamarosan szavazásra kerül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bányászatot szabályozó tervezetet a törvényhozók azért utasították el, mert számos ponton hiányosságokat véltek felfedezni benne.

A jelenlegi információk alapján a jogszabály nem határozta meg egyértelműen, hogy milyen alapon lehetne szabályozni az adatközpontokat és a bányászfarmokat, és nem javasoltak megfelelő adózási megoldásokat sem a bányászvállalatok számára.

Nincs meghatározva az sem, hogy hogyan lehetne regisztrálni az ilyen tevékenységet, és hogyan lennének nyilvántartva az egyéni bányászok. A tervezetet összességében félkésznek és ellentmondásosnak tekintik.

A pénzügyi szabályozó hatóság tagjai úgy nyilatkoztak, hogy a szabályzat lehetővé tenné a kriptós tranzakciókat az országban, ez viszont alkotmányellenes lenne, hiszen az alapján egyedül a rubel használható pénzként.

Ennek ellenére hamarosan ismét egy kriptopénzekkel kapcsolatos tervezet kerül a képviselők elé.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az új törvénytervezet lehetővé tenné, hogy határokon átívelő kifizetésekre használják a kriptopénzeket, és kialakítana egy keretrendszert, amely alapján belföldön is kialakíthatóvá válna egy kriptós infrastuktúra.

Anton Gorelkin, a Duma információs bizottságának az elnöke úgy nyilatkozott erről, hogy a kialakítás során gondosan követték a központi bank iránymutatásait, és nem veszélyeztetik a rubel pozícióját, mint domináns pénzt Oroszországban.

A kriptopénzek és a kapcsolódó tevékenységek, mint például a bányászat, már régóta fontos témának számítanak Moszkvában.

A legtöbb tisztviselő szerint a tiltás lenne a helyes döntés, de a szankciók miatt egyre nagyobb a nyomás a törvényhozókon, hogy valamiféle legalizálás irányába mozduljanak el.

A hamarosan szavazásra kerülő törvénytervezet kitöltené a jogszabályokban található hiányosságokat, amelyek a legutóbbi, januárban hatályba lépett törvénycsomag után maradtak.

Oroszországban az utóbbi években nagyot nőtt a bányászat népszerűsége, köszönhetően az olcsó és bőséges energiának, és nyereséges tevékenységnek számít.

A becslések alapján 2017 óta az orosz bányászati szektor 18-szorosára nőtt, de kifejezetten rosszat tett nekik a legutóbbi nyugati szankciók megérkezése.


Olvastad már? A bitcoin új szakaszba lépett, az árfolyamnak növekednie kellene?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!