Nem fogadta el az orosz parlament a kriptobányászatot szabályozó törvénytervezetet

-

Az Állami Duma, az orosz alsóház elutasította a javaslatot, amely az ország kriptoiparát szabályozta volna.

A tervezet legalizálta volna a kriptopénzes fizetéseket is, egy másik, már kidolgozott vázlatban pedig a határokon átnyúló utalások kerülnének engedélyezésre, ez a tervezet is hamarosan szavazásra kerül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bányászatot szabályozó tervezetet a törvényhozók azért utasították el, mert számos ponton hiányosságokat véltek felfedezni benne.

A jelenlegi információk alapján a jogszabály nem határozta meg egyértelműen, hogy milyen alapon lehetne szabályozni az adatközpontokat és a bányászfarmokat, és nem javasoltak megfelelő adózási megoldásokat sem a bányászvállalatok számára.

Nincs meghatározva az sem, hogy hogyan lehetne regisztrálni az ilyen tevékenységet, és hogyan lennének nyilvántartva az egyéni bányászok. A tervezetet összességében félkésznek és ellentmondásosnak tekintik.

A pénzügyi szabályozó hatóság tagjai úgy nyilatkoztak, hogy a szabályzat lehetővé tenné a kriptós tranzakciókat az országban, ez viszont alkotmányellenes lenne, hiszen az alapján egyedül a rubel használható pénzként.

Ennek ellenére hamarosan ismét egy kriptopénzekkel kapcsolatos tervezet kerül a képviselők elé.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az új törvénytervezet lehetővé tenné, hogy határokon átívelő kifizetésekre használják a kriptopénzeket, és kialakítana egy keretrendszert, amely alapján belföldön is kialakíthatóvá válna egy kriptós infrastuktúra.

Anton Gorelkin, a Duma információs bizottságának az elnöke úgy nyilatkozott erről, hogy a kialakítás során gondosan követték a központi bank iránymutatásait, és nem veszélyeztetik a rubel pozícióját, mint domináns pénzt Oroszországban.

A kriptopénzek és a kapcsolódó tevékenységek, mint például a bányászat, már régóta fontos témának számítanak Moszkvában.

A legtöbb tisztviselő szerint a tiltás lenne a helyes döntés, de a szankciók miatt egyre nagyobb a nyomás a törvényhozókon, hogy valamiféle legalizálás irányába mozduljanak el.

A hamarosan szavazásra kerülő törvénytervezet kitöltené a jogszabályokban található hiányosságokat, amelyek a legutóbbi, januárban hatályba lépett törvénycsomag után maradtak.

Oroszországban az utóbbi években nagyot nőtt a bányászat népszerűsége, köszönhetően az olcsó és bőséges energiának, és nyereséges tevékenységnek számít.

A becslések alapján 2017 óta az orosz bányászati szektor 18-szorosára nőtt, de kifejezetten rosszat tett nekik a legutóbbi nyugati szankciók megérkezése.


Olvastad már? A bitcoin új szakaszba lépett, az árfolyamnak növekednie kellene?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Elindult a Mega Dice kripto kaszinó saját tokenjének az előértékesítése

Vendégbejegyzés Az új Solana-alapú GameFi token, a Mega Dice (DICE) már több mint 300.000 dollárt gyűjtött össze a héten megnyílt előértékesítés során. Ezzel máris elkezdte bevonzani...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!