Web3-as központtá válna egy japán kikötőváros

-

Fukuoka szeretne otthont adni a web3-as projekteknek, és egyfajta helyi Szilikon-völgyet felépíteni, ehhez pedig társultak az Astar Japan Labs csapatával.

Ők kezelik a legnagyobb japán blokklánc, az Astar Network hálózatát, Fukuoka pedig az ország második legnagyobb kikötővárosa, és speciális nemzetgazdasági státusszal rendelkezik egy ideje.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A terveik alapján a japán web3-as szektor központjává kívánnak válni.

Az együttműködés során úgy felhasználási módokat akarnak kidolgozni. Fukuoka az Astar-ral összedolgozva olyan csapathoz sorol be, amelyben a Microsoft és az Amazon helyi leányvállalatai is benne vannak.

A város vonzóvá válna a nemzetközi vállalati szektor számára, akik a térségben aktívak.

Az Astar képviselői rendszeres látogatások során biztosítanak kriptós oktatást, és tesztelik az új felhasználási módokat a helyi önkormányzatokkal együtt.

Soichiro Takashima, Fukuoka polgármestere szintén elkötelezett a kezdeményezés irányában.

„Azt kell elérnünk a web3-ban való részvétellel, amelyet a nagy cégek értek el a világon, mikor a japán ipar a csúcson volt.”

Sota Watanabe, az Astar Network alapítója a város hozzáállását ahhoz hasonlította, mint amilyent Amerikában lehet tapasztalni, ahol Miami vagy éppen New York mutat pozitív hozzáállást az iparághoz.

Az elképzelések alapján ők is azt akarhák elérni, hogy a fejlesztők és a vállalkozók számára Fukuoka vonzó célpont legyen, ahol érdemes felépíteni valamit.

Japánban a közelmúltban nagy változások történtek a kriptoiparban. Az ország az egyik legszigorúbb szabályozással rendelkezett, sokak szerint el is lehetetlenítette a szektort.

Nemrégiben viszont sokat tágítottak a kereteken, a japán miniszterelnök pedig hivatalosan is elmondta, hogy a kormányzat stratégiai befektetéseket fontolgat a web3 és a metaverzum területén.

Ennek egyik előfutára, hogy nemrégiben NFT-ket hoztak forgalomba, amelyek egyfajta emlékplakettként, jutalomként adhatók a helyi hatóságok számára.

Olvastad már? Az FTX „egyszeri” 6 millió dolláros kártérítést ad az adathalászok áldozatainak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!