Sok befektető támaszkodik a bitcoin kitöréseire a következő altcoin-szezon jeleként, de az adatok szerint ez a stratégia hibás.

Április 14-én a bitcoin 64.900 dolláros csúcsot ért el az idén felhalmozott 124,5%-os nyereséget követően. A következő tizenegy nap során azonban egy 27,5%-os korrekció következett, amely a 47.000 dolláros mélyponthoz vezetett.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A népszerű „Crypto Fear and Greed Index” április 25-én elérte legalacsonyabb szintjét az utóbbi évben, jelezve, hogy a befektetők jóval közelebb vannak az „extrém félelemhez”, mint a 60.000 dollár feletti bitcoin rali során tapasztalt „extrém kapzsisághoz”.

Az április 14-től 25-ig tartó visszaesés az altcoin piac kapitalizációjának 200 milliárd dolláros csökkenését eredményezte, az ezt követő helyreállás azonban jó útmutatóként szolgálhat arra vonatkozóan, hogy mire számíthatunk akkor, amikor a bitcoinnak végül sikerül kilépnie a 40.000 USD alatti szintről.

Az altcoin piac hasonló tendenciát mutatott, április 22-én 850 milliárd dolláros mélypontot ért el, de május 10-ére teljesen felépült, sőt elérte az 1340 milliárd dolláros rekordmagasságot.

Természetesen nincs semmi garancia arra, hogy ez a minta megismétlődik, azonban nincs jobb információforrás, mint a legutóbbi piaci események.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az olcsóbb nem mindig jobb

Sok befektető úgy véli, hogy az altcoinok folyamatosan jobban teljesítenek, amikor a bitcoin ára emelkedik, de vajon ez tényleg így igaz?

Noha 2021-ben ez volt a helyzet, 2020 utolsó negyedévében a bitcoin volt az egyértelmű győztes, mivel 110%-kal felülmúlta a szélesebb piacot. Az április bull run győzteseinek elemzése azonban érdekes betekintést nyújthat a következő ralival kapcsolatban.

Forrás: CoinCodex

A top100 token közül az Ethereum Classic (ETC), a Polygon (MATIC), a Waves és a Fantom (FTM) voltak az egyértelmű győztesek. Ezek a projektek vagy skálázási megoldások, vagy okosszerződéses platformok voltak, továbbá az ágazat vezető ethereum is felülmúlta a piacot.

A legrosszabbul teljesítők 80%-a 1 dollár alatti coin volt, ami pont ellentétes a befektetők szokásos elvárásaival.

Fennáll az a mítosz, miszerint az olcsó altcoinok kiválóan teljesítenek az altcoin rali során, de ez most egyértelműen nem így történt.

Forrás: CoinCodex
A piac időzítése lehetetlen

Sajnos nem lehet megjósolni, hogy mikor lesz vége a jelenlegi korrekciónak, az altcoinok pedig általában nem jeleskednek a medve piacok alatt.

Ez azt jelenti, hogy elhamarkodott és pontatlan stratégia az alt-szezon kezdetének bejelentése a bitcoin helyreállásának első jeleinél, ami komoly pénzügyi veszteségekhez vezethet.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Az alt-szezon indulásának általános szabálya az, hogy két vagy három egymást követő napon 30%-nál nagyobb felhalmozódás legyen tapasztalható az olyan kriptovalutáknál, amelyek nem, vagy csak alig növekedtek, mint a dogecoin, a litecoin és az ethereum classic.

Olvastad már? „Konzervatív” becslések 10 évre teszik a hiperbitcoinizáció elérését

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.