Az elmúlt évben csaknem hétszeresére nőtt a stablecoinok mennyisége az Ethereum hálózatán.

Egy jelentés szerint a stablecoinok mennyisége tovább növekedik az Ethereum-hálózaton, mivel a decentralizált pénzügyi (defi) alkalmazások iránti érdeklődés is folyamatosan növekszik.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A ConsenSys első negyedéves defi-jelentése szerint az Ethereumon lévő stablecoinok mennyisége a január 1-jei 19,5 milliárd dollárról március 31-ig 37,4 milliárd dollárra nőtt – azaz három hónap alatt majdnem megduplázódott.

Sőt, tavaly március 31-től idén március 31-ig a kínálat csaknem hétszeresére nőtt: 5,5 milliárdról 37,4 milliárdra a ConsenSys adatai szerint.

„Nem is olyan nagyok ezek a számok, ha figyelembe vesszük, hogy a stablecoinok a jelentik a fő csereeszközt, valamint a defi-alkalmazásokban felhasználhatók kamatszerzésre hitelezésen keresztül, likviditásszolgáltatóként, vagy szintetikus termékek fedezetéül” – áll a jelentésben.

A jelentés szerint ennek az az oka, hogy „az Ethereum nem csak a vezető dAppok többségének az elszámolási rétege, hanem a digitalizált dollár teljes ökoszisztémájának is”.

A defi – azaz a peer-to-peer hitelezési és kereskedési lehetőségeket biztosító pénzügyi termékek csoportjának – népszerűsége hihetetlen ütemben növekedett az utóbbi időben, és részben ez áll a tavaly elkezdődött Ethereum bullrun mögött is.

A legtöbb defi-alkalmazás az Ethereumra épül, és a rajtuk történő tranzakciók egyik nélkülözhetetlen része a stablecoinok használata.

A stablecoinok olyan kriptovaluták, amelyeket alacsony volatilitással terveztek, így értékük mindig egyenlő az alapjukat adó eszközével.

A legnépszerűbb stablecoinok értéke az amerikai dollárhoz van rögzítve, de vannak, amelyek alapjául az arany, más fiat pénznemek vagy akár algoritmusok szolgálnak.

A tether (USDT) a legnagyobb stablecoin, amelynek piaci tőkéje közel 60 milliárd dollár, így az ötödik legnagyobb digitális eszköz a kriptopiacon.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

A tether sokkal nagyobb kereskedési volumennel rendelkezik, mint a bitcoin vagy az ethereum, amelyek piaci tőke szerint a legnagyobb kriptovaluták.

A leggyorsabban növekvő stablecoin a USD Coin (USDC), a Circle peer-to-peer fizetési vállalat projektje. Ez a piaci tőke szerint a 14. legnagyobb kriptovaluta.

A jelentés megjegyzi, hogy a USDC-t még a hagyományos pénzügyi vállalatok is használják, mint például a Visa, bemutatva, hogy „a stablecoinok használata ma már jóval túlmutat a hagyományos kriptopiacon”.

A fizetési társaság márciusban teljesítette első tranzakcióját stablecoin használatával.

Olvastad már? Bitcoin: új ATH-tól a ciklus csúcsáig

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!