Amikor megdönti a Bitcoin az előző ATH-t, amellett hogy sokan itt eladnak, nagyon érdekes dolgok kezdődnek el.

A korábbi ATH többszörösei válnak szemmelláthatóan ellenállássá, majd később támasszá.

Elemzés:

Itt a korábbi 2017-es csúcs áttörése pillanatától lettek egy közös pontra hozva a korábbi ATH csúcsdöntés utáni emelkedések, és esések.

A jelenlegi árfolyam a korábbi mozgásokhoz viszonyítva pont jó helyen van. Következő nagyobb ellenállások a 4x ~ 80K, és az 5x ~ 100K tartományra várhatóak. 5x, azaz a 100K tartományig oldalazó mozgásnak tekinthetjük a lassú emelkedést.

100K felett viszont ismét be fog indulni az élet. Gyorsan jön a duplázás, a 200K. 100K felett indulhat meg a parabolikus emelkedés fázisa, aminek a csúcsa egyben le is zárja a bika piacot.

Ha helyesek a várakozásaim, akkor a korábbi csúcsok alkotta háromszög alsó felének a környékén kellene a jelenlegi ciklusnak csúcsot érnie, valahol a négyzettel határolt területen.

Az ATH áttörése után ~290 nappal eddig mind a 3 ciklusban volt egy nagy esés. Erre az időszakra érdemes figyelni. (kék ellipszissel jelölt rész)

Az ezt követő mozgásokat is elég jól el lehet különíteni egymástól Jól lehet következtetni, mikortól várható emelkedés, vagy esés.

A medve ciklus egyik közös ismertetőjegye: a jól felismerhető Kapitulációs esés. Ennek az esésnek a végén érdemes hosszabb távra, annyit vásárolni amennyit csak bírunk.

Nem jelöltem, de mind a 4 kapituláció -40% feletti esést jelentett a korábbi szinthez viszonyítva. Vannak akiknek ez a vég, és vannak akiknek ez a kezdet. Természetesen akiknek ez a kezdet, hosszú távon azok járnak jól.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Konklúzió:

Érdemes a ciklusokat többféle szemszögből vizsgálni, mert tele vannak a mozgások ismétlésekkel, amik így a látókörünkbe kerülnek, és fel tudunk készülni a várható mozgásokra.

Ha tetszett az elemzés, nyomj egy lájkot, és iratkozz fel hogy értesülj a jövőbeni elemzésekről, frissítésekről.

Forrás: The-Line

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!