Nakamoto majdnem Netcoinnak nevezte el a Bitcoint

-

Az AnonymousSpeech alapján a hasonló idővonalak körül végzett domainvásárlásokból kiderült, hogy a Netcoin.org 2008. augusztus 17-én jött létre – mindössze egy nappal a Bitcoin.org létrehozása előtt.

Egy jó név kitalálása gyakran az egyik legnagyobb kihívást jelentő döntés, amit egy új szolgáltatás vagy vállalkozás elindításakor meg kell hozni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A domainnév-vásárlások történeti adatai arra utalnak, hogy Satoshi Nakamoto, a Bitcoin (BTC) megalkotója egy alternatív névválasztási lehetőségre gondolt, amely nem került be a fehér könyvbe.

A Bitcoin.org, az eredeti Bitcoinhoz kapcsolódó weboldal-domain 2008. augusztus 18-án jött létre az AnonymousSpeech alatt, egy olyan japán szolgáltatáson keresztül, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy névtelenül vásároljanak domainneveket.

Az AnonymousSpeechen a hasonló idővonalak körül végzett domainvásárlásokból kiderült, hogy a Netcoin.org-ot 2008. augusztus 17-én hozták létre – mindössze egy nappal a Bitcoin.org létrehozása előtt.

További kutatások után Or Weinberger kriptokutató megerősítette, hogy a Netcoin.org domainen soha nem volt tartalom, „csak miután később egy másik személy visszavásárolta”.

A Bitcoin mellett való döntés azért lehetett döntő fontosságú a siker szempontjából, mert a kriptoközösség számos tagja kiemelte, hogy nem kedveli a Netcoin nevet, ahogy az egyikük fogalmazott:

„Ez érdekes. Örülök, hogy maradtak a Bitcoinnál, sokkal jobban hangzik.”

A megállapítás tovább segíti a Bitcoint abban, hogy elhatárolódjon azoktól az emberektől, akik korábban Satoshi Nakamotónak vallották magukat. A Netcoin.org domaint később törölték, és 2010-ben újra regisztrálták a Web.com egyik leányvállalatára.

A Bitcoin létrehozása mögött álló rejtélyek ellenére az eszköz továbbra is uralja a pénzügyi piacokat. A BitPay megerősíti ezt a felfogást, mivel adatai szerint a Bitcoin a hatalmas áringadozás ellenére is jelentős fizetési eszköz.

A Cointelegraph-nak nyilatkozva Merrick Theobald, a BitPay marketingért felelős alelnöke kijelentette, hogy a BitPayen a Bitcoin-alapú fizetések forgalma 2022 első negyedévében elérte az 52%-ot.

Olvastad már? Zuhanórepülésben az NFT-piac

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.01.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) erős bullish kilátásokkal rendelkezik az árfolyamgrafikonon. Az USD Coin (USDC) havi 70 milliárd dollár feletti átutalási volumenéről szóló hírek csak megerősítették...

4 kripto decemberre, amit feltétlenül nézz meg

Vendégbejegyzés Összeállításunk azokról a kriptókról szól, amelyeket érdemes figyelemmel követni 2023 decemberében. Ezek a kriptoprojektek ugyan még az előértékesítésük szakaszában járnak, de máris aktív közösségük van,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!