Nakamoto majdnem Netcoinnak nevezte el a Bitcoint

-

Az AnonymousSpeech alapján a hasonló idővonalak körül végzett domainvásárlásokból kiderült, hogy a Netcoin.org 2008. augusztus 17-én jött létre – mindössze egy nappal a Bitcoin.org létrehozása előtt.

Egy jó név kitalálása gyakran az egyik legnagyobb kihívást jelentő döntés, amit egy új szolgáltatás vagy vállalkozás elindításakor meg kell hozni.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A domainnév-vásárlások történeti adatai arra utalnak, hogy Satoshi Nakamoto, a Bitcoin (BTC) megalkotója egy alternatív névválasztási lehetőségre gondolt, amely nem került be a fehér könyvbe.

A Bitcoin.org, az eredeti Bitcoinhoz kapcsolódó weboldal-domain 2008. augusztus 18-án jött létre az AnonymousSpeech alatt, egy olyan japán szolgáltatáson keresztül, amely lehetővé tette a felhasználók számára, hogy névtelenül vásároljanak domainneveket.

Az AnonymousSpeechen a hasonló idővonalak körül végzett domainvásárlásokból kiderült, hogy a Netcoin.org-ot 2008. augusztus 17-én hozták létre – mindössze egy nappal a Bitcoin.org létrehozása előtt.

További kutatások után Or Weinberger kriptokutató megerősítette, hogy a Netcoin.org domainen soha nem volt tartalom, „csak miután később egy másik személy visszavásárolta”.

A Bitcoin mellett való döntés azért lehetett döntő fontosságú a siker szempontjából, mert a kriptoközösség számos tagja kiemelte, hogy nem kedveli a Netcoin nevet, ahogy az egyikük fogalmazott:

„Ez érdekes. Örülök, hogy maradtak a Bitcoinnál, sokkal jobban hangzik.”

A megállapítás tovább segíti a Bitcoint abban, hogy elhatárolódjon azoktól az emberektől, akik korábban Satoshi Nakamotónak vallották magukat. A Netcoin.org domaint később törölték, és 2010-ben újra regisztrálták a Web.com egyik leányvállalatára.

A Bitcoin létrehozása mögött álló rejtélyek ellenére az eszköz továbbra is uralja a pénzügyi piacokat. A BitPay megerősíti ezt a felfogást, mivel adatai szerint a Bitcoin a hatalmas áringadozás ellenére is jelentős fizetési eszköz.

A Cointelegraph-nak nyilatkozva Merrick Theobald, a BitPay marketingért felelős alelnöke kijelentette, hogy a BitPayen a Bitcoin-alapú fizetések forgalma 2022 első negyedévében elérte az 52%-ot.

Olvastad már? Zuhanórepülésben az NFT-piac

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!