Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: 19.000 dollár körül a bitcoin

-

A Bitcoin a pénteki kereskedés során ismét a mínuszba került, mivel a token ismét 19 000 dollár alá esett. Az újabb csökkenés a globális gazdasági lassulás egyre nyilvánvalóbbá válásával jár.

Ezen a héten mind a Bank of England, mind az Egyesült Államok Federal Reserve-je kamatemelésre lépett, és a Bank of Japan is beavatkozott a devizapiacba. Az Ethereum pénteken szintén csökkent, 1300 dollár alá esett.

Bitcoin

A Bitcoin (BTC) pénteken ismét 19 000 dollár alá esett, mivel a pénzügyi piacokon folytattódott az eladási hullám, miközben a világgazdaság továbbra is lassult.

A BTC/USD pénteken közeledett a háromhavi mélyponthoz, mivel a token 18.859,75 dolláros napközbeni mélypontra esett.

Mindez úgy történt, hogy az elmúlt 24 órában az S&P 500 és az arany is friss mélypontra csökkent az amerikai Fed kamatemelését követően.

BTC/USD – Napi grafikon

Ha ezt a grafikont nézzük, a mai csökkenés abban nyilvánult meg, hogy az árak a 19.300 dolláros kulcsfontosságú árfolyamszint alá csúsztak, és a 14 napos relatív erősség index (RSI) is egy ellenállási pont alá került.

A cikk írásakor az index 41,38-as értéken követi a pályát, ami alig marad el a 42,00-as értéknél lévő figyelemre méltó plafon alatt.

A medvék most úgy néz ki, hogy erről a plafonról a 37,50-es szintre mozdulnak el, és ha ez bekövetkezik, a BTC-vel valószínűleg 18.000 dollár alatt fognak kereskedni.

Ethereum

A bitcoinhoz hasonlóan a mai vörös hullám az ethereummal (ETH) is összeütközött, amelynek árfolyama ismét 1300 dollár alá esett.

A világ második legnagyobb kriptovalutája a mai kereskedés során 1.258,71 dolláros napközbeni mélypontra esett.

Ezzel a lépéssel az ETH/USD közelebb került az 1.215 dolláros alsó szinthez, amelyet a hét elején július óta először ért el.

ETH/USD – Napi grafikon

Ahogy a grafikonon látható, a 10 napos (piros) mozgóátlag teljesen keresztezte a 25 napos (kék) megfelelőjét, ami azt jelzi, hogy további csökkenés jöhet.

Jelenleg az RSI 37,58-on követi az árfolyamot, ami túladott területen van, és pozitív lehet a befektetők számára, akik abban reménykednek, hogy az eladás lelassul.

Összességében az ETH közel 12%-ot esett az elmúlt hét napban.


Olvastad már? A Coinbase bevezeti az ENS-neveket a tárcacímek helyett

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!