Bitcoin, Ethereum technikai elemzés: 19.000 dollár körül a bitcoin

-

A Bitcoin a pénteki kereskedés során ismét a mínuszba került, mivel a token ismét 19 000 dollár alá esett. Az újabb csökkenés a globális gazdasági lassulás egyre nyilvánvalóbbá válásával jár.

Ezen a héten mind a Bank of England, mind az Egyesült Államok Federal Reserve-je kamatemelésre lépett, és a Bank of Japan is beavatkozott a devizapiacba. Az Ethereum pénteken szintén csökkent, 1300 dollár alá esett.

Bitcoin

A Bitcoin (BTC) pénteken ismét 19 000 dollár alá esett, mivel a pénzügyi piacokon folytattódott az eladási hullám, miközben a világgazdaság továbbra is lassult.

A BTC/USD pénteken közeledett a háromhavi mélyponthoz, mivel a token 18.859,75 dolláros napközbeni mélypontra esett.

Mindez úgy történt, hogy az elmúlt 24 órában az S&P 500 és az arany is friss mélypontra csökkent az amerikai Fed kamatemelését követően.

BTC/USD – Napi grafikon

Ha ezt a grafikont nézzük, a mai csökkenés abban nyilvánult meg, hogy az árak a 19.300 dolláros kulcsfontosságú árfolyamszint alá csúsztak, és a 14 napos relatív erősség index (RSI) is egy ellenállási pont alá került.

A cikk írásakor az index 41,38-as értéken követi a pályát, ami alig marad el a 42,00-as értéknél lévő figyelemre méltó plafon alatt.

A medvék most úgy néz ki, hogy erről a plafonról a 37,50-es szintre mozdulnak el, és ha ez bekövetkezik, a BTC-vel valószínűleg 18.000 dollár alatt fognak kereskedni.

Ethereum

A bitcoinhoz hasonlóan a mai vörös hullám az ethereummal (ETH) is összeütközött, amelynek árfolyama ismét 1300 dollár alá esett.

A világ második legnagyobb kriptovalutája a mai kereskedés során 1.258,71 dolláros napközbeni mélypontra esett.

Ezzel a lépéssel az ETH/USD közelebb került az 1.215 dolláros alsó szinthez, amelyet a hét elején július óta először ért el.

ETH/USD – Napi grafikon

Ahogy a grafikonon látható, a 10 napos (piros) mozgóátlag teljesen keresztezte a 25 napos (kék) megfelelőjét, ami azt jelzi, hogy további csökkenés jöhet.

Jelenleg az RSI 37,58-on követi az árfolyamot, ami túladott területen van, és pozitív lehet a befektetők számára, akik abban reménykednek, hogy az eladás lelassul.

Összességében az ETH közel 12%-ot esett az elmúlt hét napban.


Olvastad már? A Coinbase bevezeti az ENS-neveket a tárcacímek helyett

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin (BTC) On-Chain analitikai elemzés

Miközben az FTX hirtelen összeomlását követően az általános kriptovaluta piac felépülésbe kezdett, a Glassnode egy új jelentésében megvizsgálta, hogy a Bitcoin folyamatos eladásai a...

Mark Mobius: a Bitcoin ára 10.000 dollár alá csökkenhet

Mark Mobius veterán befektető, a Mobius Capital alapítója arra számít, hogy a bitcoin ára 10.000 dollárra esik. Ennek ellenére azt mondta: „A kriptónak megvan a helye...

A Bitcoin 16 500 dollár fölé emelkedett

Prémium A Bitcoin árfolyama a 16 500 dolláros ellenállási szint fölé emelkedett. Tovább emelkedhet, ha a 17 000 dolláros küszöbszint felett zár. Az árfolyama bázist hozott létre...

Rekordot döntött a kisebb bitcoin-tulajdonosok száma

Az FTX tőzsde csődjének az utóhatásai között olyan pozitív fejleményeket is találni, mint a 10-nél kevesebb bitcoint tartalmazó címek számának a megnövekedése. A kisebb befektetők...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!