A Coinbase bevezeti az ENS-neveket a tárcacímek helyett

-

A Coinbase Wallet böngészős kiegészítőjével a felhasználók Ethereum Name Service domain-nevekhez, ENS-nevekhez juthatnak, és ezeket használhatják is címként a kriptopénzek küldéséhez és fogadásához.
Az ilyen, egyszerűsített tárcacímek egyre népszerűbbnek számítanak a kriptotérben, nem meglepő tehát, hogy a Coinbase is elmozdult ebbe az irányba, és lehetővé teszi ezek használatát a tárcabirtokosoknak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A váltó egy blogposztban jelentette be, hogy a felhasználóinak a rendelkezésére bocsátja a név.cb.id címeket, mint al-domaint.
Ezeket a címeket a Coinbase Walleten keresztül lehet igényelni, így már nem kell a megszokott 42 karakteres Ethereum-címeket használniuk.
A tőzsde kiemelte, hogy ez a lépés szükséges, ha egy nyitott, globális pénzrendszert akarnak felépíteni, amelyet a világon bárki használhat.
Ezek a könnyen elolvasható és megjegyezhető címek még jobban felhasználóbaráttá teszik a web3-at.
Ráadásul a várakozások szerint csökkenti az aggodalmak mértékét, hogy a felhasználók rossz címre küldhetik a kriptopénzeiket, NFT-ket, mert a hagyományos tárcacímek túl bonyolultak.
A Coinbase szerint ráadásul más előnye is van az ilyen címek használatának, hiszen így egyfajta online identitás is létrehozható ezek segítségével.
Elmondásuk szerint viszont ez csak egy lépés az úton, amely során meg kell oldani a személyazonosítás problémáját, mielőtt milliárdok csatlakoznak a web3-hoz.
Ez a gyakorlatban valószínűleg azt jelenti, hogy mindenkiről tudni akarnak minden adatot, hogy nyomon lehessen követni bárkit, és ne legyen magánszférája a felhasználóknak.
Az ilyen egyszerűsített címek egyre nagyobb népszerűségűek, júliusban az ENS-regisztrációk 200%-ot növekedtek, a jelenlegi rekord 126 ezer új cím, egyetlen hét alatt.
Az ENS alapítója, Nick Johnson elmondta, a csapatuk az első időkben nem is nagyon gondolta át, hogy az ilyen nevek végül mennyire értékessé válhatnak.
Az első elképzelések alapján a felhasználók számára azért nyújtott könnyebbséget az ilyen címek használata, mert így olyan decentralizált online identitást hozhattak létre, amelyet több különböző platformon is képesek voltak használni.

Olvastad már? Bírói végzés kéri a Tethertől, hogy bizonyítsa az USD-fedezetet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!