A Coinbase bevezeti az ENS-neveket a tárcacímek helyett

-

A Coinbase Wallet böngészős kiegészítőjével a felhasználók Ethereum Name Service domain-nevekhez, ENS-nevekhez juthatnak, és ezeket használhatják is címként a kriptopénzek küldéséhez és fogadásához.
Az ilyen, egyszerűsített tárcacímek egyre népszerűbbnek számítanak a kriptotérben, nem meglepő tehát, hogy a Coinbase is elmozdult ebbe az irányba, és lehetővé teszi ezek használatát a tárcabirtokosoknak.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A váltó egy blogposztban jelentette be, hogy a felhasználóinak a rendelkezésére bocsátja a név.cb.id címeket, mint al-domaint.
Ezeket a címeket a Coinbase Walleten keresztül lehet igényelni, így már nem kell a megszokott 42 karakteres Ethereum-címeket használniuk.
A tőzsde kiemelte, hogy ez a lépés szükséges, ha egy nyitott, globális pénzrendszert akarnak felépíteni, amelyet a világon bárki használhat.
Ezek a könnyen elolvasható és megjegyezhető címek még jobban felhasználóbaráttá teszik a web3-at.
Ráadásul a várakozások szerint csökkenti az aggodalmak mértékét, hogy a felhasználók rossz címre küldhetik a kriptopénzeiket, NFT-ket, mert a hagyományos tárcacímek túl bonyolultak.
A Coinbase szerint ráadásul más előnye is van az ilyen címek használatának, hiszen így egyfajta online identitás is létrehozható ezek segítségével.
Elmondásuk szerint viszont ez csak egy lépés az úton, amely során meg kell oldani a személyazonosítás problémáját, mielőtt milliárdok csatlakoznak a web3-hoz.
Ez a gyakorlatban valószínűleg azt jelenti, hogy mindenkiről tudni akarnak minden adatot, hogy nyomon lehessen követni bárkit, és ne legyen magánszférája a felhasználóknak.
Az ilyen egyszerűsített címek egyre nagyobb népszerűségűek, júliusban az ENS-regisztrációk 200%-ot növekedtek, a jelenlegi rekord 126 ezer új cím, egyetlen hét alatt.
Az ENS alapítója, Nick Johnson elmondta, a csapatuk az első időkben nem is nagyon gondolta át, hogy az ilyen nevek végül mennyire értékessé válhatnak.
Az első elképzelések alapján a felhasználók számára azért nyújtott könnyebbséget az ilyen címek használata, mert így olyan decentralizált online identitást hozhattak létre, amelyet több különböző platformon is képesek voltak használni.

Olvastad már? Bírói végzés kéri a Tethertől, hogy bizonyítsa az USD-fedezetet

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!