Újabb kriptós csalásra derült fény Kanadában

-

Egy magát „kriptokirálynak” nevezett befektetőtől 140 ügyfele követeli vissza a pénzét, összesen 35 millió dollárt.
A helyi sajtó keddi jelentése szerint a hitelezők keményen dolgoznak azon, hogy kiderítsék, hová került az összes pénz, amit állítólag a kanadai Aiden Pleterskinek adtak, hogy kriptó- és devizabefektetéseket eszközöljön a nevükben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A csődbiztos jelentéséből, a hitelezői gyűlések jegyzőkönyveiből, a bírósági beadványokból kiderül, hogy Pleterski 11 járművet birtokolt, további négy luxusautót lízingelt, rendszeresen repült magánrepülővel, és egy tóparti villában élt, amelynek havi bérleti díja 45 000 dollár volt.
Eddig nagyjából 2 millió dollár értékű vagyontárgyat foglaltak le, köztük két McLarent, két BMW-t és egy Lamborghinit.
Norman Groot, az Investigation Counsel PC – egy csalás utáni behajtással foglalkozó ügyvédi iroda – alapítója azt állította, hogy az ilyen életmód még mindig nem magyarázza a hiányzó pénzmennyiséget.
A Pleterski ellen indított kezdeti per eredményeként befagyasztották a vagyonát és a bankszámláit, de ezt mostanra már felváltotta a csődeljárás.
Ebben a szakaszban ez az egyetlen helyreállítási eljárás a befektetők számára, mivel a csődeljárás elsőbbséget élvez a polgári jogi követelésekkel szemben.
Groot szerint a befektetők számára az egyetlen más út az Ontario Securities Commissionnál és a rendőrségnél történő bejelentés lenne.
Groot szerint a befektetők számára a túlzottan magas hozamokra utaló figyelmeztető jelek mindenki számára láthatóak voltak.

„Ezek az eljárások hosszadalmasak. Minél több idő telik el, annál kisebb a valószínűsége, hogy új bizonyítékot találnak és annál kisebb a valószínűsége, hogy pénzt is visszaszerezzék. Öt százalékos heti kamat nem érhető el a nyílt piacon. Egy 23 éves kölyök nem valószínű, hogy a következő Bill Gates lesz.”

Diane Moore hitelező 60 000 dollárt fektetett be, és azt mondta, hogy a befektetési szerződése oroszlánrészt adott neki a 70-30 arányú felosztásban az esetleges tőkenyereségből, amely kéthetente 10-20 százalékot célzott meg.
Pleterski ügyvédje, Micheal Simaan vitatta a vádakat, és azt mondta, hogy ügyfele teljes mértékben együttműködött a csődeljárásban.
Simaan szerint ügyfele tizenévesen kezdett kriptóba fektetni. Sikere a bikapiacok idején másokat is arra ösztönzött, hogy szabadon ajánljanak készpénzt befektetésekre a meggazdagodás reményében.

„Megdöbbentő módon úgy tűnik, senki sem foglalkozott azzal, hogy mi történik, ha a kriptopénzek piaca zuhanórepülésbe kezd, vagy, hogy Aiden, mint nagyon fiatal férfi, alkalmas-e az ilyen típusú befektetések kezelésére.”

Pleterski azt állította, hogy befektetési cége bajba került egy sor margin callnak és rossz üzletnek köszönhetően, amelyet valószínűleg a piaci összeomlás és a folyamatos kriptotél súlyosbított.
Azt mondta, hogy a befektetők által 2021 végén és 2022 elején befizetett összes pénz eltűnt.
A vagyonkezelő megjegyezte, hogy még mindig szükségük van az ügyletek alátámasztó bizonyítékaira az áldozatoktól, miután igazolásokat kértek a tranzakciókról, valamint bankszámlakivonatokat.

Olvastad már? Ethereum árfolyam-előrejelzés 2030–2050-re: megfelelő nyugdíjbefektetés?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Legfrissebb bejegyzéseink

ONDO (ONDO) árfolyam elemzés 04.13.

Prémium ONDO (ONDO) Az ONDO (ONDO) függetlenítette magát a szélesebb kriptopiactól, mivel a napi grafikonja zöld maradt, míg mások elvéreztek. Tény, hogy az ONDO-nak sikerült az altcoinok királyát,...

A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

Vendégbejegyzés A kriptopiacon zajlik a legújabb előértékesítési lehetőség, látszólag olyan nagy nevek nyomdokaiba lépve, mint a Dogecoin és a Shiba Inu. Egy új játékos lép a...

Dogecoin long vagy short? Íme, hol állnak a kereskedők a DOGE 13%-os esése után

A piac elemzése során kiderült, hogy a kereskedők a Dogecoin (DOGE) legutóbbi küzdelmei ellenére is pozitívan álltak a Dogecoin hozamához. A DOGE korábban úgy tűnt,...

😲 Érezd az izgalmat: Ezeket a kriptókat robbanás előtt állnak, és Te is beszállhatsz!

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik a lehetőségekben, ahogy a 2024-es bikafutás megindul. Egyes kriptovaluták kiemelkednek a tömegből, jelentős növekedést ígérve. A befektetők, akik a következő nagy lehetőséget keresik,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!