Nagyot nőtt a gaming tokenek szektora

-

Az elmúlt hónap során a kriptopiac jelentős mértékben növekedett, viszont még ennél is szembetűnőbb a gaming tokenek szektora, amely még erre is rátett egy lapáttal.

A jelenlegi értékelés alapján 11,49 milliárd dolláron áll a szektor kapitalizációja, ez az idei évbe 4,54 milliárd dolláros növekedésnek felel meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Több esetben is három számjegyű növekedést láthattunk, a gaming szektorhoz kötődő tokenek népszerűsége folyamatosan növekszik, a blokkláncos eszközök legkedveltebbjei közé tartoznak.

gaming token

Ilyen szempontból nem tapasztalható különbség a governance tokenek, tehát a szavazati jogot biztosító kriptoeszközök, vagy az egyes játékokon belüli pénzként működő kriptók között.

A teljes blokkláncos gaming szektor jelenleg 11,49 milliárd dolláros kapitalizációt képvisel, ez a szám viszont alig 0,82%-a a teljes kriptoiparnak.

A kapitalizáció alapján összeállított rangsort az ICP, az Internet Computer vezeti, amely 1,9 milliárdot ér. Az elmúlt héten az árfolyama 8,1%-ot erősödött.

A második helyen az ImmutableX áll, 1,35 milliárd dolláros összértékkel, ezt viszont egy lenyűgöző, 58%-os erősödéssel érte el.

Négy olyan gaming token is van, amely az előző héten három számjegyű növekedést produkált, az NTVRK 319%-kal, az IXT 261%-kal, a SIN pedig 185%-kal lett erősebb az egy héttel ezelőtti értékéhez képest.

gaming token

A SIPHER fért még fel a négyes listára, 109%-os növekedéssel, és még két másik token is jól ment, holott a három számjegyű erősödést nem tudták elérni. A TVK 86%-ot, a SENATE pedig 71%-ot növekedett.

Az ILV is jól ment, 70%-ot erősödött, vannak viszont olyan tokenek, amelyek nem jártak ilyen jól. A FYN 28%-ot esett, é a STARL is 11,1%-kal ér kevesebbet, mint egy hete.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A metaverzummal és a gaming tokenekkel kapcsolatos felhajtás némiképp megkopott az utóbbi időben, most éppen a mesterséges intelligencia a legújabb trend, az arra építő tokenek mennek jól.

Ehhez viszont hozzá kell tenni, hogy a gaming szektor összességében sokkal nagyobb értéket képvisel, mint az AI, ez utóbbi kapitalizációja a szerény 3,37 milliárd dolláron áll jelenleg.

Olvastad már? A Binance vezérigazgatója befagyasztja az ellopott kriptók millióit

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!