A jövő év végére megtízszereződhet a bitcoin iránti igény

-

Michael Saylor, a MicroStrategy elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a felezés után jelentősen megnőhet a bitcoin iránti igény.

Saylor a 2023 Australia Crypto Convention rendezvényén tartott előadást, és ott kérdezték meg tőle, hogy a következő öt évre milyen változásokat jósol a bitcoin számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Saylor válaszul elmondta, hogy 2020 óta a bitcoin egy szabályozatlan, ellenőrizhetetlen eszközosztályból mára az intézményesített mainstream eszközök közé lépett be, a közeljövőt tekintve pedig majdnem biztosra mondható, hogy a 2024 végére teljesen felnőttnek lehet majd nyilvánítani.

Ennek hatására pedig a jelenlegi faktorok mentén kialakult kereslet-kínálat közötti egyensúly is el fog tolódni.

„Azt hiszem, a következő 12 hónap rendkívüli lesz. Az igények megtöbbszöröződhetnek, a duplájára, triplájára, vagy akár a tízszeresére is. A kibocsátási ráta viszont áprilisban meg fog feleződni. A bányászok ahelyett, hogy havonta egy milliárd dollárnyi bitcoint kapnának, csak félmilliárdnyit tudnak kibányászni. Ilyesmire eddig nem volt példa, hogy van 15 milliárd dollárnyi igény, de csak 12 milliárd a készlet. Az egyik megduplázódik, a másik megfeleződik, az ár pedig reagálni fog.”

Saylor elmondása alapján a 2024-28 közötti időszak a bitcoin erős növekedéséről fog szólni, ahogyan az elterjedés meghódítja a tech cégek szektorát, és a bankokat, és mindkét iparágban a saját termékeikbe, szolgáltatásaikba integrálják majd a vállalatok a kriptopénzt.

bitcoin
Előadók a melbourne-i rendezvényen. Forrás: Australian Crypto Convention

Ahogyan Saylor megfogalmazza, azt is elképzelhetőnek tartja, hogy az Apple, a Facebook, és a többi megavállalat között hatalmas verseny alakul ki, hogy minél több bitcoint tudjanak szerezni.

„Szerintem öldöklő versenyt láthatunk majd a nagypályások, és a Wall Street között, hogy ki tud nagyobb szeletet kihasítani magának. A kriptotőzsdék is beszállnak majd a versenybe, és végül szinte minden más tech cég is. El sem tudjuk képzelni, hogy mi lesz.”

Saylor úgy véli, a közeljövőben már láthatjuk majd, ahogy a pénzvilág nagyjai, a JPMorgan, a Goldman Sachs, vagy éppen a Deutsche Bank is beszáll az eladásba, vásárlásba, vagy éppen hiteleket bocsát ki, jelzálogokat kezel bitcoinnal, és ezzel tulajdonképpen a hagyományos pénzek soraiba emelik.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


25 éves időtávon pedig nagyon valószínű, hogy minden más befektetési formát maga mögé fog utasítani.

A MicroStrategy jelenleg több, mint 150 ezer bitcoint birtokol, és jelen árfolyamok esetén körülbelül 900 millió dolláros profitban van a befektetésük.

„El fogja érni a konstans növekedés szakaszát, lehet, hogy húsz év múlva, lehet, hogy huszonöt. Mikor eléri, kétszer olyan gyorsan fog növekedni, mint az SP500 Index, vagy bármi, amit ma kiemelkedő minőségű eszköznek tartanak. Láthatjuk, ahogyan megduplázódik, aztán megint megduplázódik, aztán megint, és megint. Eléri az 1 millió dollárt, a kettőt, az ötöt, a tízet is.”

Olvastad már? Ez a három érme a legalkalmasabb befektetésre?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Paxos megkapta az engedélyt a stablecoinok kibocsátására Abu-Dzabiban

A Paxos kripto cég két elvi jóváhagyást kapott a Financial Services Regulatory Authority-tól az Abu-Dhabi Global Market-en. A vállalat szerdán közzétett sajtóközleményében közölte, hogy az engedélyek...

A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken. A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre...

Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti. A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi...

Binance coin (BNB) technikai elemzés 11.29.

Prémium Binance coin (BNB) BNB ár csökken 250 dollár alatt - Hogyan lehet visszaállítani, ha egyáltalán sikerül. A Binance coin (BNB) árfolyama jelentősen csökkent a múlt héten, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!